Září je ve znamení sklizně. Připravte si chuťovky ze sezónních produktů

Většina ovoce a zeleniny zraje na konci léta a začátku podzimu. Mezi ovoce patří především jablka, hrušky nebo hroznové víno. Ze zeleniny jsou to především papriky, okurky, rajčata, brambory, brokolice, červená řepa, kapusta, květák, pórek, špenát, fazolky, zelí a další druhy. Kromě ovoce a zeleniny si můžete vychutnat také vlašské i lískové oříšky nebo oranžové dýně. Nesmíme také opomenout houby. Jejich sezóna graduje a nyní chodí houbaři s plnými košíky z lesů zpátky domů.

Salát coleslaw

Salát coleslaw je velice chutný a můžete jej konzumovat samotný nebo ho použít jako přílohu k hlavnímu menu. Tento salát je velice zdravý a příprava není vůbec složitá. Pro jeho přípravu budete potřebovat jednu menší hlávku zelí, 1 menší cibuli, 2 mrkve, 2 lžíce cukru, ocet, citronovou šťávu, drcený pepř a sůl, majonézu a smetanu. Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji. Přidejte dvě lžičky cukru, pepř, sůl a ochuťte octem. Nejvhodnější poměr jsou 2 lžíce octa a šťávy z citronu. Následně přidejte majonézu se smetanou v poměru 2 : 1.

Mohlo by vás zajímat:  Štěrkový pás okolo domu vypadá efektně, zamezí vlhkosti i plevelu. S naším návodem ho vytvoří každý
Zdroj obrázku: Freepik

Houbová sekaná

Pro přípravu houbové sekané budete potřebovat 4 lžíce sádla, 2 menší cibule, 250 ml mléka, 800 g hub, jedno vejce, jeden bílek, sůl a mletý pepř, nasekanou petrželku, strouhanku a 10 housek. Houby s cibulí nakrájejte na menší kousky. Cibulku zpěňte na sádle a přidejte houby. Postupně přilévejte vodu, okořeňte a duste doměkka, dokud se nevypaří voda. Směs nechte vychladnout. Mezitím si namočte housky do mléka a nasekejte petržel. Pečivo vymačkejte a přidejte k houbám. Dokořeňte, promíchejte a zahustěte strouhankou. Z výsledného těsta vytvarujte sekanou, vložte do pekáčku a potřete bílkem. Pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu třiceti minut.

Mohlo by vás zajímat:  Proužky hliníkové fólie odstraší holuby od balkonu

Dýňové hranolky

Pro dýňové hranolky budete potřebovat dýni, olej, rozmarýn, kmín, sůl, pepř a olivový olej. Dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte zhruba na hranolky. Kousky položte na pečicí papír, okořeňte, zakápněte olejem a dejte na 10 minut do trouby nastavené na 225 °C. Hranolky poté přesuňte na gril. V tomto případě nezapomínejte hranolky přetáčet.

Zdroj: https://www.ambitiouskitchen.com/recipes-to-make-in-september/