Podzimní koktejly, které zahřejí a překvapí neotřelou chutí

Nezáleží na tom, jestli si chcete vynikající koktejl namíchat doma, překvapit svou návštěvu nebo si vychutnat podzimní koktejly v baru. Na udržení dobré nálady a vychutnání podzimu ve sklenici musíte vědět, co si objednat. Dýňové koření, máta, perník nebo skořice k podzimu neodmyslitelně patří. Poradíme vám, jak tyto chutě zamíchat do vynikajícího koktejlu.

Skořice

Připravte si 30 ml Don Julio 1942, 30 ml Tesoro Anejo, 15 ml grapefruitovo-skořicového sirupu a 2 díly Elemakule Bitter. Všechny suroviny nalijte do míchací sklenice. Smíchejte vše s ledem a sceďte do sklenice s jednou velkou kostkou ledu. Ozdobte tyčinkou skořice a slupkou z grapefruitu.

Mohlo by vás zajímat:  Málokdo vidí mravence doma rád. Nevítaný hmyz vyžene oblíbená zelenina

Porterhouse Manhattan

Na tento koktejl potřebujete 30 ml Christian Brothers Sacred Bond Brandy, 30 ml The Famous Grouse Blended Scotch Whiskey, 7,5 ml sladkého vermutu, 22,5 ml sirupu Porter, 1 barovou lžíci Cherry Heering a třešeň na ozdobu. Vše smíchejte, promíchejte a sceďte do sklenice.

three-different-beautiful-cocktails-warm-colors-flower-background-cocktail (1)
Zdroj obrázku: Freepik

Margo Flips

Smíchejte 2 díly Auchentoshan Three Wood Single Malt Scotch Whisky, 1 díl čokoládového Stout, 1 celé vejce, 4 čárky Peychauds Bitters, ½ dílu kajenského sirupu z hnědého cukru a nastrouhaný muškátový oříšek na ozdobu. Vložte vše do shakeru a míchejte, dokud se nápoj nezpění. Přeceďte a podávejte s ledem.

Mohlo by vás zajímat:  V zimě čelí rostliny obávané hrozbě. Plíseň v květináči vyřeší zaručený trik

Dýňový koktejl

Smíchejte 60 ml Kentucky bourbonu, 15 ml sirupu demerara, 15 ml citronové šťávy, kousek dýně, 1 vaječný bílek, Angostura bitters a 1 kousek kandované dýně. Dýni a zázvor pečte 20 minut na 200 stupňů. Dýni rozmačkejte v shakeru, přidejte tekutiny a bílek. Protřepejte nasucho a přidejte led. Protřepejte a sceďte do sklenice. Ozdobte dvěma kapkami Angostura bitters a kandovanou dýní.

Nick of Time

Nalijte 30 ml Slane Irish Whiskey, 30 ml pekanového ibisu, 1 díl Dash Angostura Bitters, ½ lžičky Giffard meruňka, 1 lžička Tonky a 7,5 ml Bonal. Všechno promíchejte a podávejte na ledu ve sklenici. Koktejl ozdobte pomerančovým olejem.

Zdroj: https://insanelygoodrecipes.com/fall-cocktails/