Podzimní koktejly, které zahřejí a překvapí neotřelou chutí
Nezáleží na tom, jestli si chcete vynikající koktejl namíchat doma, překvapit svou návštěvu nebo si vychutnat podzimní koktejly v baru. Na udržení dobré nálady a vychutnání podzimu ve sklenici musíte vědět, co si objednat. Dýňové koření, máta, perník nebo skořice k podzimu neodmyslitelně patří. Poradíme vám, jak tyto chutě zamíchat do vynikajícího koktejlu.
Skořice
Připravte si 30 ml Don Julio 1942, 30 ml Tesoro Anejo, 15 ml grapefruitovo-skořicového sirupu a 2 díly Elemakule Bitter. Všechny suroviny nalijte do míchací sklenice. Smíchejte vše s ledem a sceďte do sklenice s jednou velkou kostkou ledu. Ozdobte tyčinkou skořice a slupkou z grapefruitu.
Porterhouse Manhattan
Na tento koktejl potřebujete 30 ml Christian Brothers Sacred Bond Brandy, 30 ml The Famous Grouse Blended Scotch Whiskey, 7,5 ml sladkého vermutu, 22,5 ml sirupu Porter, 1 barovou lžíci Cherry Heering a třešeň na ozdobu. Vše smíchejte, promíchejte a sceďte do sklenice.
Margo Flips
Smíchejte 2 díly Auchentoshan Three Wood Single Malt Scotch Whisky, 1 díl čokoládového Stout, 1 celé vejce, 4 čárky Peychauds Bitters, ½ dílu kajenského sirupu z hnědého cukru a nastrouhaný muškátový oříšek na ozdobu. Vložte vše do shakeru a míchejte, dokud se nápoj nezpění. Přeceďte a podávejte s ledem.
Dýňový koktejl
Smíchejte 60 ml Kentucky bourbonu, 15 ml sirupu demerara, 15 ml citronové šťávy, kousek dýně, 1 vaječný bílek, Angostura bitters a 1 kousek kandované dýně. Dýni a zázvor pečte 20 minut na 200 stupňů. Dýni rozmačkejte v shakeru, přidejte tekutiny a bílek. Protřepejte nasucho a přidejte led. Protřepejte a sceďte do sklenice. Ozdobte dvěma kapkami Angostura bitters a kandovanou dýní.
Nick of Time
Nalijte 30 ml Slane Irish Whiskey, 30 ml pekanového ibisu, 1 díl Dash Angostura Bitters, ½ lžičky Giffard meruňka, 1 lžička Tonky a 7,5 ml Bonal. Všechno promíchejte a podávejte na ledu ve sklenici. Koktejl ozdobte pomerančovým olejem.
Zdroj: https://insanelygoodrecipes.com/fall-cocktails/