Těchto 5 potravin je nejlepší rovnou vyhodit. Jsou nejrychlejší cestou k obávané rakovině

V dnešní době lze dohledat nepřeberné množství informací ohledně toho, co jíst a co naopak škodí zdraví a postavě. Některé potraviny pomohou předejít zákeřným nemocem a doplní tolik potřebnou energii. Vědci a odborníci na stravu doporučují jíst hodně zeleniny a ovoce a vyhýbat se konzumaci alkoholu. Vybrali jsme 5 potravin, které je lepší nekonzumovat.

Bílý cukr a sycené nápoje

Bílému cukru se říká „tichý zabiják“. Má za následek nadváhu, někdy vede až k obezitě a jeho nadbytek způsobuje různá chronická onemocnění, výjimkou bohužel není ani rakovina. Bílý cukr se nachází v hotových a zpracovaných výrobcích, konzervovaném ovoci, kečupech, ovocných jogurtech, ale i chlebu a uzeninách. Za poslední roky konzumujeme daleko více cukru než před 10 lety. Studie prokázaly zvýšení rizika cukrovky a vývoje rakovinotvorných buněk.

Mohlo by vás zajímat:  Oblíbené kombinace na talíři jsou hazard se zdravím. Tohle dohromady nikdy nejezte

Bílý cukr se nachází rovněž v sycených nápojích. Mimo to obsahují obrovské množství fosfátů, chemikálií, barviv, sladidel a umělých aromat. Všechny tyto látky jsou karcinogenní. A to není vše! Ještě obsahují sacharin nebo aspartam, které vedou k:

  • migrénám,
  • ztrátě paměti a chuti,
  • srdeční tachykardii.
Zdroj obrázku: Freepik

Uzeniny a zpracovaná bílá mouka

Všechny uzeniny, které jsou zpracovány za účelem lepší chuti a prodloužení trvanlivosti, obsahují větší množství soli a konzervačních látek. Kvůli výskytu konzervantů hrozí riziko vzniku rakoviny, proto je namístě omezit jejich konzumaci.

Mohlo by vás zajímat:  Používání telefonu způsobuje problémy se zuby. Výsledky průzkumu přináší znepokojivá čísla

Nadměrná konzumace bílého pečiva vede k přibírání na váze. Zpracováním semen dochází ke ztrátě živin a snížení obsahu vlákniny, což může vést k zažívacím potížím. Chemicky zpracovaný alloxan může způsobit cukrovku. Na základě odborné studie můžou rafinované sacharidy z bílé mouky přispívat k tvorbě rakoviny. Omezte jejich konzumaci a raději vybírejte celozrnné pečivo.

Oblíbené brambůrky

Tolik oblíbené brambůrky obsahují obrovské množství soli, přísad a konzervačních látek, které při nadměrné konzumaci můžou vést ke zvýšení hladiny cholesterolu a krevního tlaku. Obsahují také mnoho kalorií, což může vést k nadváze.

Mohlo by vás zajímat:  Skoncujte s cukrem jednou provždy. Osladit si život jde mnohem zdravěji

Brambory v chipsech mají vysoký podíl škrobu a obsahují asparagin. Vlivem vysoké teploty dochází k reakci mezi ním a sacharidy, což vede ke snížení hladiny antioxidantů v těle.

Zdroj: https://www.credihealth.com/blog/carcinogenic-foods-to-avoid/