Těchto 5 potravin je nejlepší rovnou vyhodit. Jsou nejrychlejší cestou k obávané rakovině
V dnešní době lze dohledat nepřeberné množství informací ohledně toho, co jíst a co naopak škodí zdraví a postavě. Některé potraviny pomohou předejít zákeřným nemocem a doplní tolik potřebnou energii. Vědci a odborníci na stravu doporučují jíst hodně zeleniny a ovoce a vyhýbat se konzumaci alkoholu. Vybrali jsme 5 potravin, které je lepší nekonzumovat.
Bílý cukr a sycené nápoje
Bílému cukru se říká „tichý zabiják“. Má za následek nadváhu, někdy vede až k obezitě a jeho nadbytek způsobuje různá chronická onemocnění, výjimkou bohužel není ani rakovina. Bílý cukr se nachází v hotových a zpracovaných výrobcích, konzervovaném ovoci, kečupech, ovocných jogurtech, ale i chlebu a uzeninách. Za poslední roky konzumujeme daleko více cukru než před 10 lety. Studie prokázaly zvýšení rizika cukrovky a vývoje rakovinotvorných buněk.
Bílý cukr se nachází rovněž v sycených nápojích. Mimo to obsahují obrovské množství fosfátů, chemikálií, barviv, sladidel a umělých aromat. Všechny tyto látky jsou karcinogenní. A to není vše! Ještě obsahují sacharin nebo aspartam, které vedou k:
- migrénám,
- ztrátě paměti a chuti,
- srdeční tachykardii.
Uzeniny a zpracovaná bílá mouka
Všechny uzeniny, které jsou zpracovány za účelem lepší chuti a prodloužení trvanlivosti, obsahují větší množství soli a konzervačních látek. Kvůli výskytu konzervantů hrozí riziko vzniku rakoviny, proto je namístě omezit jejich konzumaci.
Nadměrná konzumace bílého pečiva vede k přibírání na váze. Zpracováním semen dochází ke ztrátě živin a snížení obsahu vlákniny, což může vést k zažívacím potížím. Chemicky zpracovaný alloxan může způsobit cukrovku. Na základě odborné studie můžou rafinované sacharidy z bílé mouky přispívat k tvorbě rakoviny. Omezte jejich konzumaci a raději vybírejte celozrnné pečivo.
Oblíbené brambůrky
Tolik oblíbené brambůrky obsahují obrovské množství soli, přísad a konzervačních látek, které při nadměrné konzumaci můžou vést ke zvýšení hladiny cholesterolu a krevního tlaku. Obsahují také mnoho kalorií, což může vést k nadváze.
Brambory v chipsech mají vysoký podíl škrobu a obsahují asparagin. Vlivem vysoké teploty dochází k reakci mezi ním a sacharidy, což vede ke snížení hladiny antioxidantů v těle.
Zdroj: https://www.credihealth.com/blog/carcinogenic-foods-to-avoid/