Chuť karbanátků ovlivní kvalita masa. Správný výběr promění obyčejný oběd v gurmánský zážitek
Mleté maso je klasikou české kuchyně, stále má své věrné fanoušky. Příprava karbanátků je mnohdy náročná na čas, ale recept na ně je poměrně jednoduchý. Chuť konečného produktu závisí na mase – aby mleté maso potěšilo svou chutí, musí být nejvyšší kvality! Jak připravit nejchutnější karbanátky a co do nich můžete přidat?
Karbanátky
Karbanátky jsou pokrm z mleté syrové vepřové krkovice s přídavkem syrového vejce a strouhanky. Někdy se karbanátky také připravují z drůbežího masa, hovězího masa, a dokonce je lidé často připravují také ze zvěřiny. Mleté maso je nejoblíbenější ve střední Evropě, hlavně u nás a v Polsku.
Recept na klasické mleté karbanátky
Pro přípravu klasických mletých karbanátků je potřeba kvalitní maso nejlépe pomleté těsně před přípravou. K dochucení masové hmoty použijte sůl a pepř a přidejte cibuli orestovanou na másle. Chcete-li dobýt chuť karbanátků, můžete také přidat nasekanou petrželku, majoránku nebo kousek česneku.
Z tohoto masa připravíte nejlepší mleté karbanátky
Základem dobrých mletých karbanátků je samozřejmě kvalitní maso. Dokonce ani nejlepší kuchař nezachrání jídlo, pokud ho bude chtít připravit z nekvalitních surovin. Jaké maso je nejlepší pro tento recept? Nejlepší karbanátky pocházejí z vepřového masa. Takové maso není ani příliš tlusté, ani příliš libové. Díky tuku obsaženému v mase docílíme toho, že karbanátky budou šťavnaté a měkké. Majitelé domácího mlýnku na maso mohou jednoduše koupit vepřové maso v kuse a namlít ho ručně.
Vyvarujte se těchto chyb
Nejhorší volbou při nákupu mletého masa je hotové maso ve vakuovém obalu. Při nákupu nevíme, co vlastně kupujeme a jak maso vypadalo před mletím. V tomto případě byste měli alespoň pečlivě prostudovat informace na obalu. Vhodné je, když výrobek obsahuje minimálně 99 % masa. Zbývající jedno procento je sůl. Pokud je ve složení méně masa, vše nasvědčuje tomu, že se jedná o lahůdkové maso, které se skládá ze skutečného masa pouze ze 70 % a zbytek tvoří voda, rostlinné bílkoviny a regulátory kyselosti. Takové maso je rozhodně podřadné kvality a bohužel nepatří k výrobkům nejvyšší třídy. Může mít také negativní dopad na zdraví.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/6-tips-for-making-the-best-meatballs-tips-from-the-kitchn-207272