Udržte si během podzimu dostatek energie a dobrou náladu

Už je to zase tady. Konec léta, zkracující se dny a příprava na podzimní a zimní měsíce. Pro mnohé z nás je září měsícem změn – děti se vrací do škol a my do práce, kde na nás čekají nové výzvy a úkoly. A právě v tomto období je klíčové zaměřit se na naši psychickou pohodu, aby nás nástrahy podzimu nezastihly nepřipravené.

Stanovte si rutinu

S příchodem září se může zdát, že vše je v nepořádku. Klíčem k udržení duševní pohody je stabilní rutina. Vytvořte si pevný denní plán, ať už jde o pravidelné cvičení, meditaci, nebo prostě jen o chvilku klidu při šálku čaje. Konzistentní rutina vám může pomoci najít pevný bod a zamezit pocitům stresu a úzkosti. Mějte na paměti, že i malé aktivity, jakými je čtení nebo poslech hudby, mohou mít pozitivní vliv na naši psychiku. Navíc pravidelná rutina napomáhá kvalitnějšímu spánku, což je pro mentální zdraví nezbytné.

Mohlo by vás zajímat:  Úspora vody uleví přírodě i peněžence. Malé změny může zavést každý
picture-stylish-handsome-young-guy-with-fuzzy-beard-voluminous-hairdo-bare-feet-keeping-eyes-closed-falling-asleep-listening-classical-music-enjoying-leisure-time-sitting-couch
Zdroj obrázku: Freepik

Pohyb na čerstvém vzduchu

Přestože dny začínají být kratší a chladnější, je důležité trávit čas venku. Procházky v přírodě, běhání nebo jen krátký odpočinek na lavičce v parku můžou zvednout vaši náladu a zvýšit hladinu energie. Světlo a čerstvý vzduch jsou prokazatelně spojeny s lepším duševním zdravím. Kromě toho pohyb na čerstvém vzduchu zvyšuje produkci endorfinů, což jsou hormony štěstí. Nezapomínejte také na vitamín D, který naše tělo produkuje při vystavení slunečnímu svitu a který má přímý vliv na naši náladu.

Mohlo by vás zajímat:  Hubnout se musí zdravě. Vejce jsou důležitým doplňkem redukčního jídelníčku

Komunikujte se svými blízkými

Nezůstávejte v tom sami. Pokud se cítíte přetížení, smutní nebo úzkostní, promluvte si o tom s přáteli, rodinou nebo odborníkem. Komunikace může mít terapeutický účinek a sdílení pocitů může pomoci lépe je zpracovat a najít řešení. Mnoho mužů se často cítí trapně, aby sdíleli své emoce, ale je důležité si uvědomit, že to je normální a zdravé. Otevřená komunikace může vést k hlubším a pevnějším vztahům s těmi, na kterých nám doopravdy záleží.

Zdroj: https://www.leadercast.com/september-sneaky-busy/