Tlakový hrnec šetří čas i energie. Cestě za zdravým životním stylem už nic nebude bránit

Tlakový hrnec by neměl chybět v žádné domácnosti. Jeho hlavní výhodou je ušetření nejen času, ale také energie a vody. Díky němu si můžete dopřát lahodná jídla plná zeleniny, která bude chutná a křupavá. Mnoho lidí ale má obavu z toho, že by hrnec mohl bouchnout. Skutečně se tak může stát? Představíme výhody, proč byste si tlakový hrnec měli domů pořídit.

Tlakový hrnec pomůže se zdravým životním stylem

Dnešní doba je bohužel uspěchaná, ale právě tlakový hrnec vám pomůže spoustu času ušetřit. Zdravý životní styl s ním bude hračka, protože do něj pouze stačí naházet potraviny, které chcete mít uvařené, a během několika minut máte hotovo. V normálním hrnci například vaříte brambory 20 minut, v tlakovém to bude jen osm. A hovězí vývar? Ten může být hotový do hodiny a nemusíte ho pomalu táhnout třeba sedm hodin.

Mohlo by vás zajímat:  Skupiny lidí a institucí, které nejčastěji čelí hackerským útokům

Díky tlakovému hrnci ochutnáte spoustu nových pokrmů. Kromě toho ale má spoustu dalších výhod, které se vyplatí znát, pokud o jeho koupi přemýšlíte a nemůžete se rozhodnout. Další z nich je kromě kratší doby vaření také čištění a jeho trvanlivost. Dnešní hrnce jsou tak kvalitní, že mohou vydržet i několik desítek let – samozřejmě pokud je pravidelně čistíte. Moderní tlakové hrnce mohou také do myčky nádobí, většina z nich disponuje i praktickým madlem, které můžete složit.

Zdroj obrázku: Freepik

Šetří energii, vodu a také vám nebude zapáchat kuchyň

Určitě to dobře znáte, dáte vařit ryby, zelí nebo jinou potravinu, která zrovna nevoní, a můžete dva dny větrat. To se vám s tlakovým hrncem nestane, protože uzavře veškeré pachy uvnitř a ven se nedostane vůbec nic. V kuchyni si tak vesele můžete připravovat další chod, aniž byste byli ovlivněni jinými vůněmi.

Mohlo by vás zajímat:  Rýže nepatří jen do hrnce. Jeden sáček v lednici přinese zajímavé benefity

Díky hrnci ušetříte spoustu vody a také energie. K vaření jich budete potřebovat mnohem méně, protože neuniká pára, ale kondenzuje se v pokličce a vrací se zpátky do hrnce. Je to velmi jednoduchý proces, který může ušetřit i stovky korun ročně. Díky tomuto hrnci budete mít všechna jídla zdravá a chutná, zelenina bude křupavá a maso se bude rozpadat.

Zdroj: https://www.pressurecookingtoday.com/advantages-of-pressure-cooking/