Nakládaná cibule je vitamínová bomba, která nesmí chybět v domácím burgeru ani salátu
Hamburgery, sendviče a masová jídla mohou chutnat mnohem lépe, pokud je obohatíme o jednu ingredienci. Červená cibule marinovaná v aromatickém slaném nálevu je skvělá jako doplněk k tradičním i moderním receptům. Nejlepší ze všeho je, že je hotová za méně než půl hodiny a její chuť si můžete vychutnávat po celý rok.
Výhody cibule
Cibule se velmi snadno pěstuje a patří do stejné rodiny jako pór a česnek. Najdeme v ní množství živin, flavonoidy, fruktany, pektiny a alkylové sloučeniny. Je to jeden z bohatších zdrojů vitamínu C a vitamínů B. Její konzumace také dodává tělu vitamín A, křemík, síru, hořčík, fosfor, zinek a selen. Zahrnutí cibule do stravy podporuje snížení špatného LDL cholesterolu. Díky obsahu kvercitinu má antikoagulační účinek, reguluje krevní tlak a podporuje správné fungování kardiovaskulárního systému.
Nakládaná cibule je skvělým doplňkem domácích hamburgerů. Bez ohledu na preference dokonale doplní chuť tradičních masných hamburgerů, ale i hamburgerů ve vegetariánské verzi. Charakteristická sladkokyselá chuť cibule harmonizuje s jinými přísadami. Přidání nakládané červené cibule nejen překvapí novou chutí, ale ovlivní i vzhled hamburgeru, který se stane barevnějším.
Recept na nakládanou cibuli
Příprava cibule v marinádě je velmi jednoduchá a jde o originální způsob, jak využít potenciálu této zdravé zeleniny. Marinovat můžete všechny druhy cibule. Takto připravená zelenina získá kyselou chuť, ale neztrácí svou křupavost. Je ideální pro saláty, masová jídla, paštiky, omáčky a sendviče. Na přípravu budete potřebovat 3 velké červené cibule, 300 ml vody, 60 ml octa, 2 čajové lžičky soli, 1 čajovou lžičku cukru, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření a 4 hořčičná semínka.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Do 800ml nádoby vložte nové koření, bobkový list a čtyři hořčičná semínka. Na koření pokládejte nakrájenou cibuli. Nalijte vodu do hrnce a přidejte sůl a cukr. Přiveďte celý obsah k varu a poté přidejte ocet. Po opětovném svaření stáhněte hrnec ze sporáku a okamžitě zalijte cibuli horkým odvarem a nádobu důkladně přišroubujte. Takto připravenou cibuli můžete dva týdny uchovávat v chladničce.
Zdroj: https://growagoodlife.com/pickled-red-onions/