Léčba oparu může být krátká. Hlavní je včas ho poznat a aplikovat účinnou metodu

Opar vypadá ze začátku nenápadně. Nejdříve svědí ústa, ale poté se objeví pálení, které je čím dál silnější. Opar vzniká velmi nenápadně a všimnete si ho, až když se objeví nepříjemný pupínek, který pokazí váš vzhled. Herpes je virové onemocnění, ale můžete se ho snadno a rychle zbavit. A nebudete k tomu potřebovat žádné drahé léky z lékárny, poslouží domácí suroviny.

Jak se oparů do budoucna vyvarovat?

Opar je virového původu a velmi snadno se objeví. Je ale pravdou, že někdo na opary trpí hodně a jiného za celý život tento problém nepotká. Čím to je? Opar vzniká 7–10 dní, v některých případech dokonce i dva týdny. Infekce se vyskytuje hlavně, když se dostanete do kontaktu s jinou osobou, která je již nakažená. Nemusíte se přitom hned líbat, stačí použít stejný ručník nebo příbor.

Mohlo by vás zajímat:  Máte problémy s nadýmáním? Poradíme, co jíst, abyste se ho zbavili

Opar ale můžete snadno chytit, pokud držíte dietu nebo máte sníženou imunitu. Problém může nastat také při nedostatku spánku nebo při velké únavě. Objevit se může u žen v období menstruace, kdy hodně kolísá hladina hormonů. Objevuje se často kolem úst, ale i na bradě nebo nosu. Je možné opar vyléčit během jediného dne?

Příznaky oparu poznejte co nejrychleji

První příznak toho, že přijde opar, je mírné brnění, které přejde ve vytvoření jakési bubliny. V této fázi je nutné začít s léčbou, nejlépe pomocí mastičky nebo tabletek, které obsahují acyklovir. Zbavit se ho můžete také pomocí domácích prostředků, které najdete doma v kuchyni. Mezi takové patří bylinky, jako je meduňka, heřmánek nebo máta.

Mohlo by vás zajímat:  Moč připomínající javorový sirup je příznakem velmi vzácné poruchy. Při neléčení hrozí poškození mozku

Na opary skvěle funguje také trojice citron, česnek a cibule. Vitamin C, který je v citronu, má antiseptické vlastnosti. Česnek a cibule jsou nesmrtelná kombinace, která se používá nejen v kuchyni. Můžete si cibuli nakrájet na kolečka a přikládat je na postižené místo, stejně to můžete udělat také s česnekem. Mějte na oparu suroviny jen několik minut, aby se pokožka nevysušila.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2602638/