Jak udělat šťavnaté a měkké maso? Poradíme triky a tipy
Jak připravit maso na pečení, dušení nebo smažení? Začínající kuchaři, a nejen ti si tuto otázku kladou velmi často. Nejdůležitější bude koupit si kvalitní kousek masa, kterým to všechno začíná. Špatné zacházení s masem může velmi ovlivnit jeho chuť. Každý fáze procesu přípravy masa je velmi důležitá. Není to jen o tom, koupit maso, ale musíte mít i kvalitní hrnce a další suroviny na jeho přípravu.
Co dělat, aby maso bylo šťavnaté a chutné?
Pokud chystáte velkou hostinu pro svou rodinu nebo jste pozvali přátele na grilování, pokaždé je dobré koupit maso od prověřeného dodavatele. Nejlepší budou farmáři nebo lidé, kteří mají k masu blízko a vědí, jak docílit nejlepší jakosti. Nekupujte maso v supermarketu, protože nikdy nevíte, jak dlouho už tam je a jak dlouho ještě může vakuově balené vydržet. Pozornost věnujte hlavně jeho barvě.
Balené maso ve většině případů obsahuje vysoký podíl vody, a to není dobře. Znamená to, že není čerstvé. Z takového masa nikdy lahodný pokrm nevykouzlíte, ať se budete snažit sebevíc. Jestli chcete mít maso šťavnaté, rozhodně ho naložte do oblíbené směsi oleje a a koření. Maso můžete připravit na několik způsobů, a žádný nebude špatný.
Na maso použijte citron nebo jiné, neobvyklé potraviny
Maso můžete naložit například do jogurtu nebo kefíru, někteří kuchaři ho namočí do podmáslí nebo ho obloží plátky kiwi. Pokud máte doma tvrdší kousky masa, naložte je do alkoholu. Pokud děláte ryby nebo drůbeží maso, marinování nebude trvat tak dlouho jako u jiných druhů masa. V marinádě by maso mělo zůstat nejlépe celou noc, ale postačí i několik hodin.
Maso pak můžete připravit nejen na grilu, ale také v troubě nebo na pánvi. Každý preferuje něco jiného a je to jen na nás, jak si ho připravíte. Nikdy nezapomínejte na čerstvé bylinky, které masu dodají tu pravou chuť. Maso vyndejte z lednice alespoň půl hodiny před přípravou, aby mělo pokojovou teplotu.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-cook-meat-22954252