Červená rýže strčí bílou do kapsy v mnoha ohledech. Tělo udrží v dokonalé harmonii
Červená rýže není v našich končinách moc populární. O svou popularitu se musí snažit, což je velká škoda, protože její konzumace má řadu zdravotních výhod. Je nejen lehce stravitelná ale také bohatá na živiny.
Barva rýže
Rýže je jednou z nejlépe absorbovaných a nejsnáze stravitelných obilnin. Existuje několik odrůd – dlouhozrnná, krátkozrnná, ale také se rozdělují i podle barvy. Většinou se můžete setkat s bílou a hnědou rýží, ale do popředí se dostává i černá a červená rýže. Červená rýže se zdá být pro mnoho lidí velkou novinkou. Příprava červené rýže bude trvat trochu víc času než její oblíbenější bílá odrůda.
Červená rýže je obzvláště populární v jihovýchodní Asii – hlavně v Thajsku a na Filipínách. Červenou rýži lze v kuchyni používat stejně jako její mírně odlišné barevné kolegy. Červená rýže ve srovnání s bílými druhy tohoto zrna obsahuje větší množství živin a vlákniny. Zahrnuje mimo jiné vitamíny B a minerály, jako je hořčík, mangan a železo.
Vlastnosti červené neznámé
Poskytuje tělu mnoho cenných složek, účinně snižuje hladinu cholesterolu. Kromě toho podporuje fungování oběhového systému, zabraňuje ateroskleróze a koronární arteriální chorobě, jakož i snižuje riziko infarktu. Kromě toho obsahuje také antioxidanty, které pomáhají zmírňovat zánět, chrání krevní cévy a také příznivě ovlivňují zrak.
Neobvyklá odrůda rýže má také pozitivní vliv na regulaci trávení. Účinkuje proti rakovině, také zpomaluje stárnutí pokožky a zabraňuje rozvoji osteoporózy. Červená rýže snižuje riziko cukrovky a obezity. Také netradičně ochutí pokrmy a dodá jim zajímavou barvu. Odborníci ji doporučují zařadit do jídelníčku hlavně lidem, kteří chtějí snížit tělesnou hmotnost a cholesterol a celkově jíst zdravě.
Zdroj: https://www.healthbenefitstimes.com/health-benefits-of-red-rice/