Med působí blahodárně především na srdce. I netradiční druhy stojí za vyzkoušení
Med není jen chutný produkt včel, je také velmi zdravý a má velký vliv na naše tělo. Srdce a oběhový systém nejsou žádnou výjimkou. Na naše srdce dokáže mít blahodárný účinek a pomůže i při mnoha nemocech.
Med v medicíně
Med se používá k léčbě více než jednoho onemocnění. V lidové medicíně je známý již celá staletí. Po mnoho let se jeho vlastnosti testovaly také v laboratořích po celém světě a výsledky těchto testů potvrzují sto procent starodávných znalostí šarlatánů. Zároveň neustále objevujeme nové zdravotní přínosy tohoto včelího produktu.
Med lze použít nejen tehdy, když bojujeme proti různým druhům chorob. Je také ideální pro prevenci mnoha nemocí včetně nemocí souvisejících s prací oběhového systému. Jeho účinky se však v některých aspektech liší v závislosti na odrůdě medu, tedy podle toho, z jakého pylu ho včely vytvořily. Každý typ přírodního medu má pozitivní vliv na práci oběhového systému. Jeho konzumace zvyšuje účinnost srdečního svalu a sílu jeho kontrakce. Toto nejsou jeho jediné výhody.
Zvolte si ten správný med
Pohankový med je vynikající při posilování a zvyšování pružnosti krevních cév díky velkému množství železa a rutinu, který obsahuje. Malinový med má vzhledem k vysokému obsahu acetylcholinu pozitivní vliv na oběh a snížení tlaku. Svazenkový med je poměrně vzácná a málo známá odrůda medu. Získává se ze svazenek, krmných rostlin s modrými květy a krásnou vůní. Tento med nejen podporuje srdce a oběhový systém, ale také nás chrání před aterosklerózou a snižuje tlak.
Zlatý med posiluje krevní cévy, zlepšuje krevní oběh a snižuje tlak, to vše díky kvercetinu a rutinu, které obsahuje. Posiluje srdce díky glukóze, používá se také k prevenci aterosklerózy. Med také posiluje krevní oběh, rozšiřuje koronární cévy a snižuje krevní tlak. Má také antiarytmické a diuretické účinky. Lékaři také doporučují jeho odrůdy v závislosti na tom, co naše tělo nejvíce potřebuje.
Zdroje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7277934/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3005390/ https://www.eatingwell.com/article/8014355/honey-inflammation-heart-health-new-study/