Jedno jablko denně dokáže s tělem velké změny. Tohle oblíbené ovoce zatočí i s kocovinou
Jablko je ovoce, které patří mezi neoblíbenější. Můžete z něj uvařit spoustu pokrmů, jde ho konzumovat syrové, pečené, nebo dokonce smažené. Hodí se do dezertů i ovocných salátů a je to potravina, kterou jako dítě ochutnáme mezi prvními. Proč je ale tak důležité konzumovat jablka a jaké vitaminy do svého těla dostaneme?
Jablky můžete zmírnit kocovinu
Ač se to nezdá, pokud si dáte jablko, můžete tím zmírnit kocovinu. Pomůže k vyloučení různých škodlivých látek z těla, které alkohol obsahuje. Navíc má skvělé nutriční hodnoty, je plné vitaminů a nemusíte se bát, že byste po něm ztloustli. Konzumací jablíček také zamezíte stresu, najdete v nich také hořčík, vápník nebo sodík. Vhodné je jíst jablka i se slupkou, protože právě ta obsahuje vitaminů nejvíce.
Jablka se hodí zejména v případě, že máte problémy s trávicím systémem. Má vysoký obsah vlákniny, a tím pádem přispívá k ochraně těla před zácpou. Už i vědci provedli výzkumy, které ukazují, že oligosacharidy, které najdete v jablkách, přispívají k ničení rakovinných buněk, které by mohly napadnout tlusté střevo. Doporučují se také na ztučtěná játra, ale v takovém případě je lepší je tepelně upravit.
Jablkem proti kardiovaskulárním onemocněním
Jablka jsou vhodná ke konzumaci také u lidí, kteří si potřebují hlídat hladinu cholesterolu. Tím lze také předejít infarktu nebo ateroskleróze. Jestli je vám více než 50 let, měli byste jablka konzumovat denně, protože tím výrazně snížíte riziko úmrtí na mrtvici. Jablky navíc podpoříte činnost svého srdce a cév.
Jablkem můžete detoxikovat tělo a díky tomu se také snadněji zbavíte kocoviny. I tady se provedly studie, které dokázaly, že konzumací jablka do svého těla dostanete látky, které vážou těžké kovy, jako je olovo nebo kobalt. Tím se pak vyloučí z těla a vy se budete cítit mnohem lépe. Jablka by měli jíst hlavně kuřáci nebo lidé, kteří pracují s toxickými sloučeninami nebo jinými látkami.
Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-apples