Připravte si ke snídani míchaná vajíčka zapečená se sýrem
Míchaná vajíčka jsou jedním z nejoblíbenějších jídel připravovaných ke snídani a existuje nespočet způsobů, jak je uvařit. Dobrá míchaná vejce jsou ta, která nejen skvěle chutnají, ale zaujmou i formou servírování, koneckonců existuje známé přísloví, že jíme i očima.
Chutná snídaně
Většina z nás je zvyklá jíst míchaná vajíčka z talíře, nebo dokonce přímo z pánve, ale mohou se podávat i mnohem zajímavějším a originálnějším způsobem. Díky tomu se snídaně stane atraktivnější, a to nejen z hlediska chuti, ale i esteticky. Známá kulinářská odbornice přišla s novým zajímavým receptem.
Tento recept je velmi jednoduchý a nezabere vám moc času. Podstatnou změnou je, že vajíčka se podávají v čerstvé bagetě. Míchaná vajíčka si připravíte podle svých preferencí. Nezáleží na tom, zda máte rádi sušší, nebo vodnatější, zda přidáváte cibulku, nebo je připravujete jen tak na másle. Koneckonců každý preferuje něco jiného.
Čerstvá bageta
Než si připravíte oblíbená míchaná vajíčka, je dobré si nachystat bagetu. Bagetu rozřízněte a vnitřek vyjměte. Vnitřek bagety si můžete natřít tenkou vrstvou másla nebo majonézy. Když máte takto připravenou bagetu, nyní jsou na řadě vajíčka. Snažte se je připravit nepříliš mokrá, aby vám z bagety nevypadávala.
Hotová vajíčka vložte do bagety a jemně je posypte nastrouhaným žlutým sýrem. Celou bagetu uzavřete a vložte na několik minut do předehřáté trouby na přibližně 200 stupňů. Jídlo bude hotové tehdy, když bude bageta na vrchu příjemně křupavá. Bagetu vyndejte a k této skvělé snídani si ještě můžete nakrájet několik kousků oblíbené zeleniny. A chutná a zdravá snídaně je na světě.
Zdroj: https://realfood.tesco.com/recipes/scrambled-egg-baguette-toasts.html