Pořádné burgery nezkazí žádnou party. Známý šéfkuchař prozradil tajnou ingredienci, která je udrží šťavnaté

Vše, co budete potřebovat pro dokonalé hamburgery, je malá kostka ledu, grill nebo pánev a kvalitní maso. Slavný kuchař se rozpovídal o tom, jak udělat ty nejlepší hamburgery, a zda je to pravda, se můžete přesvědčit sami doma ve své kuchyni.

Pokud patříte mezi milovníky hamburgerů, tak jistě občas bojujete s tím, že maso není šťavnaté. Pokud i u vás se stane, že maso máte tuhé a suché, pak byste se měli pozastavit u našeho dnešního článku. Za pomoci malého triku, který představil porotce Master Chef Graham Elliot, můžou být vaše burgery vždy šťavnaté a budou se rozplývat v ústech.

Jak připravit dokonalé šťavnaté maso?

Zpracujte maso a vytvořte z něj malé placičky, které následně budete pokládat na grill nebo pánev. Nachystanou kostku ledu vždy dejte do středu rozpáleného masa a nechte ji, aby se pomalu rozpouštěla. Během tání se bude po celé ploše masa rozvádět potřebná vlhkost a maso zůstane šťavnaté. Díky tomuto triku už se tedy nemusíte bát, že by maso nakonec nebylo dobré. To se může stát pouze za předpokladu, že vyberete nevhodný typ masa pro přípravu.

Zdroj obrázku: Freepik

Dejte si pozor na zbytečné koření a vyberte vhodné maso

Elliot také prozradil tip, jak maso nejlépe kořenit. Měli byste se mít na pozoru, protože přílišným kořeněním masu spíše uškodíte. Podle jeho slov byste rozhodně měli vynechat pepř, cibulový prášek a další zbytečné koření, které v mase nemá co dělat. Maso má být to nejlepší, co vám hamburger nabídne, a toho docílíte pouze tehdy, když si s ním dáte tu nejlepší práci. Pro výběr masa doporučil nejlépe mleté mladé hovězí, které dá chuti ještě více vyniknout.

S tímto malým trikem budou vaše hamburgery vyhlášené v okolí a kamarádi se budou sjíždět z široka daleka. Máte i vy nějaký trik pro přípravu burgerů? Rozhodně se nám pochlubte, jak je připravujete právě vy.

Zdroj: https://www.rd.com/article/grilling-burgers-with-ice-cubes/