Houby dokážou zatížit trávení na dlouhé hodiny. Správná příprava a kombinace tělu ulehčí

Luxusní jídla, jako jsou houbové omáčky, hřibové polévky, dušené maso s houbami. Všude, kde hrají hlavní roli houby, i tam, kde jsou jen jako doplněk. Všude zvýrazňují a ozvláštňují chuť jídla. Ukazuje se však, že některým spojením potravin s houbami je třeba se vyhnout, aby nedocházelo k poruchám trávení. Existují však přísady, které nejenže zvýší chuť hub, také budou díky nim stravitelnější.

Jsou houby těžko stravitelné?

Jsou houby těžko stravitelné? Ano, navzdory skutečnosti, že téměř 90 procent jejich složení tvoří voda. Jejich dlouhá retence v zažívacím traktu je ovlivněna chitinem, strukturou připomínajícím celulózu, který naše tělo nestráví. Houby jsou také z velké části složeny z bílkovin. Ve srovnání se sacharidy se tyto bílkoviny rozkládají déle. Houby jsou těžko stravitelné, ale můžeme se s nimi rychleji vyrovnat. Jak to udělat? Některé houby obsahují mnoho sloučenin dobrých pro zdraví.

Mohlo by vás zajímat:  Bolest zad souvisí často se špatným držením těla, na vině může být také nemoc

Co je nejlepší kombinovat s houbami

Vzhledem k tomu, že jsou houby těžko stravitelné, stojí za to vědět, že můžeme pomoci našemu tělu se s nimi vypořádat. Vhodné je kombinovat houby s bylinkami, které usnadňují trávení. Vynikající volbou bude tymián, rozmarýn, saturejka, majoránka, jalovec, či kmín. Díky tomuto koření nejen usnadníme trávení hub, ale také jim přidáme chuť a vůni.

Zdroj obrázku: Freepik

Co dělat, aby byly houby snadno stravitelné?

Odborníci také poukazují na to, že aby byly houby tráveny rychleji, stojí za to je před dalším zpracováním povařit. V závislosti na druhu a velikosti by houby měly strávit ve vroucí vodě od 10 do 35 minut.

Mohlo by vás zajímat:  Zužitkujte cibuli do posledního kousku. Slupky vymáchané ve vodě jsou hotový elixír zdraví

Tato spojení strávíte rychleji

Těžko stravitelné houby by měly být kombinovány s lehkými potravinářskými výrobky, aby nebránily již obtížné práci těla. Proto jsou houbové omáčky na rýži, obalované houby s dušenými bramborami a zeleninou dobrým řešením. Měli byste se však vyvarovat kombinace hub s masem a smetanou. Trávicí systém bude potřebovat spoustu času, aby se s takovou sadou těžce stravitelných potravin vypořádal.

Zdroj: https://www.mz-store.com/blog/how-to-eat-mushrooms-so-that-they-are-not-hard-to-digest/