Výroba domácího piva není těžká. Přizpůsobte si oblíbený mok svému vkusu

Výroba vlastního piva vám umožňuje experimentovat s chutěmi a přísadami a vytvářet pivo, které je šité na míru vašim chuťovým pohárkům. V tomto článku vás provedeme procesem vaření domácího piva letos na podzim a nabídneme tipy a nápady, které vám pomohou vytvořit sezónní požitek, který zahřeje vaši duši a udělá dojem na vaše přátele.

Vyberte si svůj pivní styl

Prvním krokem při výrobě domácího piva na podzim je rozhodnutí o stylu, který nejlépe odpovídá vašim preferencím. Jakmile se rozhodnete pro pivní styl, je čas shromáždit ingredience. Na klasické podzimní pivo budete potřebovat:

  • Slad: Vyberte základní slad, který poskytuje pevný základ pro váš nápoj.
  • Chmel: Vybírejte chmel, který vyrovná sladkost sladu a dodá nádech hořkosti.
  • Kvasinky: Rozhodněte se pro kmen kvasinek, který doplní vámi zvolený pivní styl.
  • Doplňky: Chcete-li přidat sezónní doplňky, zvažte použití přísad, jako je dýňové pyré, skořice, muškátový oříšek, nové koření nebo vanilkové lusky. Ty lze přidat během varu nebo při sekundární fermentaci pro výraznější chutě.
Mohlo by vás zajímat:  Japonský rituál koupele očistí mysl od všeho zlého. Staletá tradice je cizincům zapovězená
black-beer-wood
Zdroj obrázku: Freepik

Proces vaření piva

  1. Rmutování: Zahřejte vodu na určitou teplotu a smícháním s drcenými zrny vytvořte kaši. Tento krok extrahuje cukry ze zrn, ze kterých se později stane alkohol.
  2. Vaření: Vařte mladinu (nezkvašené pivo) za přidávání chmele v různých intervalech, abyste dosáhli požadované hořkosti a vůně. Pokud používáte koření nebo doplňky, přidejte je ke konci varu.
  3. Kvašení: Po uvaření sladinu zchlaďte a přemístěte do kvasné nádoby. Nalijte kvásek, utěsněte nádobu vzduchovým uzávěrem a nechte proběhnout fermentaci. To může trvat jeden až dva týdny.
  4. Stáčení: Jakmile je fermentace dokončena, je čas na stáčení piva. K přirozenému nasycení piva v láhvi budete muset přidat základní cukr. Po lahvování nechte ještě týden nebo dva ležet.
  5. Užijte si: Po úpravě je vaše domácí podzimní pivo připraveno k vychutnání! Vychlaďte, nalijte do sklenice a vychutnejte si chutě sezóny.
Zdroj: https://www.northernbrewer.com/blogs/new-to-brewing-start-here/how-to-brew-beer-homebrewing-101