Vejce uvařená natvrdo nakrájíme rychlou a jednoduchou metodou

Mnoho domácností musí přemýšlet nad tím, jak zpracovat větší množství vajec, která se doma sešla. Připravit si můžete hned několik specialit nebo obyčejných pochoutek, jejichž chuť si skvěle užijete. Jak rychle a snadno nakrájet vejce, aby vám to netrvalo několik desítek minut? Nejvíce se asi doma objeví vajíčka vařená natvrdo.

Jak můžete vajíčka využít?

Jak rychle nakrájet vajíčka, abyste nemuseli trávit v kuchyni spoustu času? Nebudete k tomu potřebovat žádné zvláštní pomůcky, protože postačí miska a kovová mřížka, která se většinou používá při chlazení koláčů. Mřížku můžete položit nad misku a přes ni pak promačkat uvařená a hlavně vychlazená vejce. Je to velmi jednoduchý postup, díky kterému budete mít vajíčka hned připravená k použití.

Mohlo by vás zajímat:  Jak vyčistit boty v zimě? Poradíme účinné triky

Je to snadný trik. Tato mřížka se většinou používá o Vánocích na přípravu bramborového salátu. Stejným způsobem totiž můžete připravit také brambory a ušetříte si tím nejen spoustu času, ale také své ruce, které nebudou tolik namáhané. Z vajíček z velikonoční koledy si můžete udělat spoustu výborných pokrmů. V kuchyni navíc budete mít díky této metodě uklizeno.

Boiled Sliced Egg Food Photo
Zdroj obrázku: Freepik

Tato metoda patří mezi nejoblíbenější

Výhodou použití této techniky je, že si neušpiníte zbytečně nádobí a zároveň se tím také ochráníte, protože zabráníte použití ostrého nože. Díky této metodě už ušetřilo mnoho hospodyněk spoustu času. Videa s použitím této metody se stala oblíbenými a tuto techniku již používají lidé po celém světě.

Mohlo by vás zajímat:  Málokdo odolá sladkým malinám. Díky důležitému kroku bude příští rok sklizeň opravdu bohatá

Vejce si můžete nejen nakrájet do pomazánek nebo salátů, ale jsou oblíbenou surovinou také do nádivek. Vejce milujeme natvrdo i naměkko. Koledníci si ale většinou přinesou uvařená vejce, která jsou různě nabarvená. I proto mnoho lidí čeká, až bude po Velikonocích, a poté si dopřejí vaječné pochoutky. Mřížku pak můžete využít také na jiné potraviny, které budou vhodné a mřížkou půjdou protlačit.

Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/techniques/how-to-easily-chop-boiled-eggs-pioneer-woman