Užijte si klidné zažívání díky třem zázrakům v prášku. Stačí rozpustit ve vodě a vypít

Stále více lidí si stěžuje na metabolické nepohodlí, které snižuje kvalitu jejich života. Protože jak se zaměřit na každodenní povinnosti nebo potěšení, když břicho vydává nekontrolovatelné zvuky, je nafouklé, tvrdé a bolestivé? Jednou z hlavních příčin tohoto stavu je strava. To, co jíme, má klíčový vliv na fungování těla. Myslíte si, že jste otestovali všechny možnosti? Podívejte se na méně známé, ale velmi účinné práškové produkty, které mají příznivý vliv na stav střev a pomáhají vyrovnat se s trávicím nepohodlím.

Matcha – detoxikační síla chlorofylu

Matcha, v doslovném překladu „čajový prášek“, je nejzdravější ze všech druhů zelených čajů. Vzniká v důsledku velmi silného broušení listů. Oplývá chlorofylem, zeleným barvivem rostlin, které je silným antioxidantem a má detoxikační vlastnosti. Chlorofyl je zodpovědný za okysličení a výživu všech buněk těla, nevynechává ani střevní mikroflóru. Stejný chlorofyl podporuje odstraňování toxinů a těžkých kovů. Má čisticí účinek na trávicí systém a celé tělo. Podle odborníků má jeden šálek matcha nutriční hodnotu rovnou 10 šálkům obyčejného zeleného čaje a je 137krát bohatší na antioxidanty. Díky obsahu katechinů má matcha antibakteriální a antivirový účinek. Posílením přirozeného střevního mikrobiomu zlepšuje fungování střev a imunitu celého organismu.

Mohlo by vás zajímat:  Tukům ve stravě se mnozí obloukem vyhýbají. Namísto štíhlé postavy přijde katastrofa
Zdroj obrázku: Freepik

Nápoj z bobulí camu camu

Nápoj z práškových bobulí camu camu pomáhá očistit střeva a podporuje hubnutí. Uznávané jako superovoce jsou bobule camu camu široce používány v kosmetickém průmyslu. Tím, že chrání buňky před oxidačním stresem, inhibují procesy předčasného stárnutí. Také stojí za to zahrnout je do stravy. Mají extrémně vysoký obsah antioxidantů – pro srovnání, dostaneme z nich až 50krát více vitamínu C než z pomerančů, které jsou pro něj proslulé. Kromě antioxidantů obsahují bobule camu camu serin – aminokyselinu, která podporuje trávení a dobrou střevní kondici.

Želatina

Dalším způsobem, jak zlepšit fungování trávicího traktu a stav střev, může být pravidelné pití želatiny rozpuštěné ve vodě. Stimulací sekrece žaludečních kyselin zlepšuje želatina trávení. Má také příznivý vliv na stav sliznic, které vyplňují celý trávicí trakt.

Zdroj: https://breakawaymatcha.com/blogs/journal/8-key-reasons-to-drink-matcha-for-optimal-health