Zápach z cigaret je odolný, domácí prostředky s ním ale zatočí a zanechají příjemnou svěžest

Mezi nepříliš vábné vůně, respektive zápachy, patří cigarety. Tabákový kouř nejen že nás ohrožuje na zdraví, jeho intenzivní zápach se dostává i do záclon, závěsů, oblečení a povlečení. Nevěšte ale hlavu, existuje naštěstí mnoho způsobů, jak vyřešit tento problém. Vše se dočtete uvnitř článku.

Cigaretový zápach není moc příjemný, zvláště pokud jím načichne oblečení a další látky. Jak se zbavit takového zápachu z halenky nebo svetru? Není to nic těžkého, stačí pouze mít ve své domácnosti produkty, které jsou přírodní, ekologické a levné.

Mohlo by vás zajímat:  Zvolte pro svou ložnici barvu, která pomůže relaxaci a odpočinku

Citrusové plody a dětský zásyp

Aromatická vůně citrusových plodů je perfektním způsobem, jak se zbavit tabákového zápachu. Stačí vložit pomerančovou či citronovou kůru přímo do pračky. Můžete zkusit i citronové plátky. Proč zrovna tuto metodu? Mohou za to především čisticí a osvěžující vlastnosti, jež eliminují cigaretový zápach.

Nemůžete často prát určitý druh oblečení? Nevadí, stačí použít dětský zásyp. Tato kosmetika pohltí nepříjemný zápach v látkách a dodá jim příjemnou vůni. Na oblečení nasypte tenkou vrstvu a nechte působit čtvrt hodiny. Po uplynutí této doby setřete prášek z oblečení a máte hotovo.

Mohlo by vás zajímat:  Zdánlivě čistá postel je ve skutečnosti líhništěm bakterií. Pomůže jediná věc
Zdroj obrázku: Freepik

Jak na zápach v bytě a prášek do pečiva

Cigaretový zápach má jednu nevýhodu, a to, že se drží zuby nehty, ať už se jedná o oblečení, nebo prostory. Nepříjemný odér může být zdrojem nevolnosti, drží se v záclonách, ložním prádle i koberci. Pokud patříte k vášnivým kuřákům, je nejlepší přestat kouřit úplně nebo chodit ven.

Použitím jedlé sody můžete dosáhnout chtěných výsledků. Dokáže totiž eliminovat nežádoucí pachy. S její pomocí se zbavíte nepříjemného tabákového zápachu z:

  • čalouněného nábytku,
  • koberců,
  • závěsů.
Mohlo by vás zajímat:  Při sekání trávníku v létě je důležité dodržet správnou délku a vhodný čas

Jediné, co je potřeba, je nasypat malé množství tohoto prášku na postižená místa a po hodině vyčistit. Zbytky prášku můžete vysát vysavačem.

Kávová zrna

Posledním způsobem v tomto článku je káva. Káva má výrazné aroma, díky kterému snadno zatočíte s nepříjemným zápachem v bytě. Stačí zrna nasypat po celé místnosti a počkat pár hodin. Káva odvede svou práci a dočkáte se odstranění nepříjemného zápachu z bytu či místnosti.

Zdroj: https://texashelp.tamu.edu/browse/disaster-recovery-information/restoring-your-home-belongings/how-to-remove-smoke-smell-from-a-home/