Obyčejná chůze jako sport: během jedné hodiny můžete spálit až 400 kalorií

Chůze patří mezi náš nejpřirozenější pohyb. Je to forma cvičení, která pomůže shodit nadbytečné kilogramy, a díky chůzi posílíte především nohy. Mnoho lidí ale netuší, že díky chůzi můžete zhubnout i několik dekagramů denně. Pokud pravidelně budete chodit, a nebude se jednat o pomalou chůzi, opravdu se během několika týdnů můžete dostat do formy.

Chůze stačit nebude, budete muset překopat dosavadní život

Jestli chcete změnit nejen sebe, ale i svůj život, budete muset změnit všechno. Přestaňte pít alkohol, zbavte se cigaret, do svého jídelníčku zařaďte zdravé potraviny a ty špatné naopak vyhoďte. Bude to náročný proces, na jehož konci ale budete vypadat mnohem lépe a také se tak cítit. Není lepšího pocitu, než když dokážete sami sobě, že na to máte, a nevzdáte se při prvním neúspěchu.

Mohlo by vás zajímat:  Jak se venku věnovat posilování? Představíme několik tipů

Samotná chůze tak stačit nebude, může to ale být první impuls, který vás donutí něco dělat. Při chůzi rychlostí 6,5 km/h můžete spálit až 400 kalorií během jedné hodiny. Jestli ale zrychlíte a budete to skoro vypadat, že popobíháte, už je to o 300 kalorií více. Pro zdraví se vyplatí chodit. Rozhodně je to pohyb, na který nepotřebujete speciální vybavení.

Zdroj obrázku: Freepik

Jestli se vám nechce chodit jen tak, můžete změnit několik návyků

Nechcete chodit jen tak bez cíle? Můžete si vytvořit tréninkový plán, možná ale budete i tak potřebovat trochu času navíc. Jestli můžete, nepoužívejte autobus nebo k auto k tomu, abyste se dopravili do práce. Chodit můžete například s dětmi – ony se vyblbnou venku, vy budete hubnout. Parkovat automobil můžete také na dalším parkovišti, abyste se cestou domů prošli. Cvičit můžete i při chůzi samotné. Pokud bydlíte v paneláku, zapomeňte na výtah a choďte pěšky po schodech.

Mohlo by vás zajímat:  Tipy, jak si po létě vytvořit tréninkovou rutinu

Nezapomeňte si cvičení udělat příjemnější. Můžete si poslechnout oblíbenou hudbu, volte také pokaždé jinou trasu, když se vydáte na procházku. Na tu můžete pozvat i své přátele, kteří budou skvělými partnery, a podpoříte se navzájem. Kromě toho poznáte nová místa, možná přijdete také na nové restaurace. Chůze patří mezi oblíbená cvičení.

Zdroj: https://www.fitday.com/fitness-articles/fitness/6-awesome-ways-to-burn-400-calories-in-one-hour.html