Jak ušetřit na plynovém vytápění?

Pokud máte vysoké účty za plyn, budete se muset zaměřit na to, jak nejlépe ušetřit. Na to existují jednoduché triky, které si snadno osvojíte a následující rok budete koukat, kolik peněz se dá ušetřit pouhými maličkostmi. Denní teplotu přizpůsobte tomu, jak jste doma, protože i jeden stupeň dělá velký rozdíl!

Jak ušetřit na vytápění, a přitom mít doma teplo?

I když doma topíte, nesmíte zapomínat na pravidelné větrání. Nejenže tím ušetříte, ale také se vymění vzduch v místnostech, bude se vám například lépe spát a za topení nebudete dávat tolik peněz. Suchý vzduch navíc není zdravý ani pro lidi, ani pro květiny nebo zvířata. Stačí jen 10-15 minut větrání denně a uvidíte, že se vám zlepší nejen zdraví, ale polepší si i vaše peněženka.

Mohlo by vás zajímat:  Belgické triky pro nakupování: ušetřit jde jednoduchým plánováním

Pokud vaříte na plynu, můžete ušetřit i několik tisíc korun ročně jen díky tomu, že si na vaření pořídíte kvalitní hrnce. Ty by měly být z oceli, a díky tomu spotřebujete během vaření až o 36 % méně energie. Pravidelně byste také měli čistit hořáky na sporáku. Pokud máte jasně žlutý plamen, jsou ucpané trysky a zbytečně tak protopíte velké peníze.

Teplo budete mít doma, i když nebudete místnosti přetápět

Víte, kolik stupňů máte mít v jednotlivých místnostech? V ložnici je potřeba mít vzduch chladnější, protože nejlépe se nám spí asi při 18 stupních Celsia. V obývacím pokoji, kde trávíte spoustu času, můžete mít kolem 20-21 stupňů. V koupelně topí asi málokdo, ale hodně lidí využívá podlahové topení nebo žebřík, na kterém si suší ručníky.

Mohlo by vás zajímat:  Šetřit doma energie je díky několika pravidlům snadné. Začněte s nimi ještě dnes

Plyn je stále velmi oblíbenou formou topení. Je levnější než elektrická energie, a pokud máte doma i plynový sporák, snadno si při výpadku elektrického vedení můžete udělat kávu nebo oběd. Je ale nutné myslet na to, jak nejvíce ušetřit, ať se jedná o plyn nebo elektřinu. Každý rok se tyto položky zdražují, proto je nutné tomu úměrně srovnat také měsíční zálohy.

Zdroj: https://naturalgasplans.com/lower-winter-gas-bill/