Nevyžádané hovory dokážou zablokovat aplikace obsahující databázi obtěžujících telefonních čísel

Počet lidí v České republice, kteří si stěžují na trvalé obtěžování telefonními hovory, neustále roste. Tyto nevyžádané hovory mohou být nevinnými nabídkami od operátorů či bank, ale také se může jednat o podvodníky, kteří se snaží vás přes telefon okrást. Česká obchodní inspekce se sice snaží proti těmto praktikám bojovat, ale nám zbývá jediné – bránit se sami. Dnes se podíváme na nejlepší aplikace, které nám pomohou jednou provždy vyřešit problém s těmito nevyžádanými hovory.

Mohlo by vás zajímat:  Tři tipy pro získání perfektních snímků i bez profesionálního vybavení

Aplikace Můžu to zvednout?

Hledáte způsob, jak se zbavit nevyžádaných telefonních hovorů? Máme pro vás skvělou českou službu, která je populární mezi lidmi po celém světě. Původně to začalo jako malý webový portál, kde uživatelé sdíleli své zkušenosti s otravnými hovory a zanechávali čísla, která je obtěžovala. Vyhledáním těchto čísel bylo možné se vyvarovat jejich zvednutí. S narůstajícím počtem uživatelů se tato služba stala natolik populární, že byla vyvinuta samostatná aplikace pro platformy Android a iOS.

Mohlo by vás zajímat:  Elektroniku na pláži je potřeba chránit před zloději, vodou i přehřátím

Po stažení této aplikace získáte přístup k rozsáhlé databázi čísel, kterou vytvořili sami uživatelé. Tuto databázi můžete propojit se svou telefonní službou. Nastavením blokování nevyžádaných čísel se ujistíte, že vám nebezpečná či obtěžující čísla nebudou moci zavolat.

Zdroj obrázku: Freepik

Truecaller – ochrana proti nevyžádaným hovorům s celosvětovou podporou

Další skvělou aplikací, která vám pomůže chránit se před nevyžádanými hovory, je Truecaller. Tato aplikace je využívána více než 250 miliony uživatelů po celém světě. Truecaller funguje na podobném principu jako předchozí aplikace. Využívá obrovskou databázi telefonních čísel, která jsou hlášena samotnými uživateli, a na základě hodnocení míry nebezpečnosti blokuje spojení s nežádoucími kontakty. Truecaller je dostupný pro operační systémy Android i iOS a nabízí širokou škálu užitečných funkcí.

Mohlo by vás zajímat:  Služba DeleteMe smaže osobní údaje shromážděné napříč internetem. Posílí tak naši anonymitu

Díky těmto aplikacím se můžete znovu cítit bezpečně a nerušeně při používání svého telefonu. Budete dostávat hovory pouze od lidí, na které skutečně čekáte.

Zdroj: https://smallbiztrends.com/2023/05/call-blocker-app.html