Tyto znaky odhalí nepravý parfém: balení, vůně i cena vše prozradí

Parfémy jsou nedílnou součástí naší každodenní péče. Dobrý parfém nám může zvednout náladu i sebevědomí. Ale s nárůstem padělaných produktů na trhu je obtížné rozlišit mezi skutečnými a falešnými parfémy. Přinášíme proto několik tipů, které vám pomohou poznat falešný parfém od toho pravého.

Nakupujte u autorizovaných prodejců

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak se vyhnout falešným parfémům, je jejich nákup od autorizovaných prodejců. Tito prodejci mají se značkou smlouvu a své produkty odebírají přímo od nich. Vyhněte se nákupu od pouličních prodejců, bleších trhů nebo neautorizovaných online prodejců. Na těchto místech se s větší pravděpodobností prodávají padělané produkty.

Mohlo by vás zajímat:  Bramborové slupky pomohou vyčistit komín od sazí

Parfém důkladně zkontrolujte

O autenticitě parfému může hodně napovědět už jeho obal. Legitimní parfémy mají vysoce kvalitní obal, který je určen k ochraně vůně před světlem a vzduchem. Zkontrolujte, zda nejeví známky opotřebení nebo nemá nekvalitní tisk. Obal by měl být v souladu s image a brandingem značky. Legitimní parfémy mají vysoce kvalitní skleněný flakon, který je těžký a už na dotek působí kvalitně. Víčko by mělo být těsné a nemělo by se viklat.

Zdroj obrázku: Freepik

Jedním z nejdůležitějších aspektů parfému je jeho vůně. Legitimní parfémy mají konzistentní vůni, která vydrží hodiny. Falešné parfémy mají naopak slabou nebo nekonzistentní vůni, která rychle vyprchá. Pokud je to možné, před nákupem parfém vyzkoušejte, abyste se ujistili, že vůně odpovídá originálu.

Mohlo by vás zajímat:  Domácímu česneku se ten kupovaný nikdy nevyrovná. Snadno ho vypěstujete i na malém parapetu

Když je parfém podezřele levný

Pokud se cena zdá příliš dobrá na to, aby byl parfém pravý, pravděpodobně není. Falešné parfémy se často prodávají za zlomek ceny originálního produktu. Udělejte si průzkum, abyste zjistili typickou cenu parfému, který si chcete koupit. Pokud zjistíte, že je výrazně levnější, je to pravděpodobně padělek.

Dobrým způsobem je také kontrola kódu. Každý parfém má kód šarže, který identifikuje, kdy byl vyroben. Legitimní parfémy mají kód šarže, který je v souladu s pokyny značky. Zkontrolujte kód šarže na lahvičce nebo obalu a porovnejte jej s údaji značky. Pokud se neshoduje, pravděpodobně se jedná o padělek.

Mohlo by vás zajímat:  V horkém létě potřebuje trávník dostatečnou péči

Závěrem lze říci, že nákup falešného parfému může být zklamáním a samotný falešný parfém může být škodlivý pro zdraví. Postupujte podle těchto tipů, abyste se vyhnuli podvodu a zajistili, že získáváte vysoce kvalitní produkt, který úžasně voní. Pamatujte, že pokud se vám nabídka zdá příliš dobrá na to, aby to byla pravda, pravděpodobně to tak je.

Zdroj: https://abcnews.go.com/GMA/ConsumerNews/spot-fake-perfume/story?id=9671475