Těžký žaludek a nálada na nule: víc než svalení se na gauč pomůže přírodní medicína

Určitě jste se už ocitli v situaci, kdy vám bylo těžko od žaludku. Důvody jsou různé, ale nejčastěji si za to můžeme sami. Jaké jsou nejčastější důvody?

  • Konzumace zkaženého jídla.
  • Přejídání.
  • Nadměrná konzumace alkoholu.

Když už nastane tato komplikovaná a nemilá situace, co nejčastěji děláme? Buď to neřešíme, přejde to nebo si vezmeme prášek, abychom si ulevili. Víte o tom, že vlastně ani nemusíte brát žádné prášky? Nabízí se totiž přírodní cesta, jak si poradit při těchto potížích.

Mohlo by vás zajímat:  Namísto příjemné sprchy pohroma pro zdraví: málokdo tuší, co obsahuje houba na mytí

Bolest břicha

Bolest břicha je vždy nepříjemnou záležitostí, jelikož může znamenat cokoliv a na rozdíl od vnějších zranění si nevidíme dovnitř. Pokud vás po jídle trápí nevolnost nebo žaludeční křeče, pomůže bazalka. Ptáte se proč nebo čím je výjimečná? Bazalka má analgetický a antispasmodický účinek. Tyto účinky přináší obažený eugenol.

Stejné účinky má i hřebíček. Během bolesti se vyplatí vypít černý čaj se lžičkou hřebíčku. Nejen že zmírňuje bolest, ale zlepšuje trávení a povzbudí žaludeční šťávy.

Mohlo by vás zajímat:  Ryby se vyplatí konzumovat i s kůží. Při dobré úpravě jde o delikatesu
Zdroj obrázku: Freepik

Špatné trávení

Pro správné trávení jídla je potřeba, aby pokrm byl teplý. Pokud totiž není teplý, celý proces trvá déle. Jestliže trpíme zažívacími potížemi, můžeme zkusit sníst produkt, který ošidí tělo, co se týče teploty.

Jednou z těchto potravin je pepř. Slyšeli jste už o kombinaci vodky s černým pepřem? Právě tato kombinace se doporučuje při bolestech žaludku. Podobné látky obsahují chilli papričky, které se vyplatí přidat do kávy. Kofein zlepšuje rovněž trávení.

Mohlo by vás zajímat:  Zdraví ledvin odráží každodenní jídelníček. Sůl není jedinou potravinou, která jim dává zabrat

Při větší konzumaci alkoholu

Jako se vším, co se přežene, i tady můžeme pocítit problémy. Ty mohou být v podobě kocoviny a žaludečních problémů. Přírodním řešením je kysané zelí! Upravuje trávicí systém a čistí střeva od hnilobných bakterií.

Další rostlinou je ostropestřec mariánský. Tento plevel chrání játra před toxickými látkami a účinně odstraňuje jedy z těla.

Zdroj: https://www.motherearthliving.com/health-and-wellness/digestive-herbs-zm0z12amzdeb/