Nakládaná rajčata jsou ideální chuťovkou do zimních dní. Podle jednoduchého receptu jsou hotové během chvíle

Vyplavují bakterie ze střev, poskytují pocit sytosti, podporují srdeční práci, regulují krevní tlak, snižují hladinu špatného cholesterolu a pomáhají imunitnímu systému. Jsou ideální potravinou na zimu. Právě v tomto období je naše imunita oslabená, tehdy je dobré sahat po nakládaných potravinách, obzvláště mezi nimi vynikají nakládaná rajčata.

Vlastnosti nakládaných rajčat

Nakládaná rajčata budou pro nás v zimě bohatým zdrojem vitamínů A, E, C, K a B. Najdeme v nich také hořčík, železo, vápník, kyselinu mléčnou a vlákninu. Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínů a makroelementů potřebných pro správné fungování našeho těla. Díky nim podpoříme práci kardiovaskulárního systému a vyhneme se kardiologickým problémům.

Mohlo by vás zajímat:  Umění pod vědeckým dohledem: kreativní tvorba prokazatelně snižuje hladinu stresu

Siláž také pomůže regulovat krevní tlak. Jídla připravená z rajčat budou pomocí pro imunitní systém, díky čemuž se budeme chránit před nachlazením. Tato rajčata jsou bohatá na vlákninu a zajistí pocit sytosti, díky čemuž potlačí hlad a napomůžou zbavit se přebytečných tuků. Nakládaná rajčata také regulují vstřebávání cukru do krve. Pravidelná konzumace těchto rajčat může uchránit před aterosklerózou a mozkovou příhodou.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na nakládaná rajčata

K přípravě budete potřebovat 1 kg malých rajčat, 1 litr vody, 2 polévkové lžíce octa, 0,5 polévkové lžíce soli, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, pár kuliček pepře a kopr. Povařte vodu se solí a bobkovým listem. V této chvíli si omyjte rajčata, oloupejte česnek a nakrájejte ho na čtvrtiny. Rajčata, česnek, kopr a pepř pokládejte do sklenice ve vrstvách.

Mohlo by vás zajímat:  Po arašídovém máslu se můžou psi utlouct. Tahle pochoutka jim prospěje jen za jediné podmínky

Připravenou zeleninu zalijte vroucí vodou. Potom sklenici dobře uzavřete a obraťte vzhůru nohama. Po několika hodinách přesuňte sklenice do chladné místnosti. Po několika týdnech jsou nakládaná rajčata připravená ke konzumaci. Nejvíce se tato rajčata hodí do sendvičů nebo jako doplněk k salátům. Mohou být také skvělým základem pro rajčatovou polévku nebo omáčku.

Zdroj: https://cellgrail.com/blogs/health-nutrition-blog/pickles-health-benefits-natural-remedies