Na této paštice si pochutná celá rodina. Zužitkujete vše, co zbyde na dně hrnce

Většina domácností jednou za čas uvaří pořádný vývar. Nevíte, co udělat s masem a zeleninou, které jste použili na vývar? Využít je můžete na přípravu paštiky. Nebudete na to ale potřebovat pekáč, jen sklenice. Tato domácí paštika se bude skvěle hodit jako svačina nebo hlavní chod. Ukážeme vám, co budete potřebovat a jak tuto netradiční paštiku připravíte ve své kuchyni.

Paštika ve sklenici

Tento pokrm je chuťově jedinečný a velmi rychlý na přípravu. To jsou základní předpoklady k tomu, abyste na tento recept nezapomínali a připravovali ho pravidelně. Maso z vývaru nemá každý rád k jídlu, ale ve formě paštiky ho můžete velmi dobře zpracovat. Chuť zvýrazní také kuřecí játra, která musíte předem osmažit s cibulí.

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácí paštiky ve sklenicích nepotřebujete příliš mnoho surovin. Některé z nich navíc používáte také při vaření vývaru. Základem bude maso z vývaru. K němu si připravte polovinu mrkve, cibuli, pórek a vývar ze žampionů, 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, 1/2 hrnku vývaru, 1 lžičku majoránky, sůl a pepř podle chuti.

Mohlo by vás zajímat:  Skoncujte s nepříjemným zápachem v lednici jednou provždy. Díky jednoduchým trikům se už nevrátí
Zdroj obrázku: Freepik

Pracovní postup

Maso, které jste předtím uvařili ve vývaru, nechte vychladnout a oddělte od kostí. Potom ho umelte v mlýnku, abyste získali mleté maso. Společně s kuřecími játry a jednou cibulí vše osmahněte na pánvi. Ke konci můžete přidat také houby, pórek, cibuli a mrkev. Nakonec vše zalijte vývarem a nechte chvíli dusit.

Jakmile budete mít pocit, že je zelenina měkká, můžete směs dochutit majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec vše dochuťte solí a promíchejte. Homogenní směs ve formě paštiky přesuňte do sterilních sklenic. Pečte v troubě předehřáté na 100 stupňů. Uvidíte, že se tento recept zařadí mezi vaše oblíbené a rodina si vždy pochutná na vynikající paštice ke svačině. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: https://www.themanual.com/food-and-drink/pate-cooking-guide/