Milovníci hub mají obrovskou výhodu. Do těla dostanou vzácné látky, které posílí jejich zdraví

Houby buď milujeme, nebo nesnášíme. Neexistuje snad nic mezi tím. Určitě jste už poznali osoby, které houby možná rády sbírají, ale jejich konzumace je pro ně nemožná. Stejně tak potkáte lidi, kteří houby milují a dají si je při každé příležitosti. Houby jsou velmi vděčnou potravinou, protože se hodí do omáček, polévek i salátů.

Houby jsou cenným zdrojem zdravých látek

Z jakých důvodů jíst houby? Jsou zdrojem cenných látek, které vám mohou v těle chybět. Jsou plné například vitaminu D a minerálů, jako železa, selenu nebo fosforu. Kromě toho v nich najdete také vitamin B, především kyselinu listovou, která je vhodná hlavně pro těhotné ženy a lidi, kteří trpí chudokrevností.

Houby navíc prokazují protirakovinné vlastnosti, takže jejich konzumací se chráníte před smrtelnými nemocemi. V houbách najdete látky, které inhibují růst nádorů a mohou zničit již vytvořené rakovinné buňky. Houby se používají při léčbě různých nemocí v přírodní medicíně. Houby jsou také skvělou potravinou pro posílení imunity.

Zdroj obrázku: Freepik

Houby mohou naše tělo ochránit

Houby mají antibakteriální i protiplísňové vlastnosti a bylo prokázáno, že jejich konzumací můžete omezit riziko salmonely nebo listerie. Pokud budete houby jíst pravidelně, chráníte svůj trávicí systém před nemocemi, které mohou mít trvalé následky. Houby jsou velmi lehké, ale také hodně syté.

Hodí se tak pro ty, kteří chtějí zhubnout. 100 gramů hub obsahuje pouze 20 kalorií a nemusíte se tak bát, že po nich přiberete. Můžete si je osmažit nebo naložit, mnoho lidí je také suší, protože se pak hodí v zimě do omáček nebo polévek. Houby navíc nic nestojí, můžete si je sami nasbírat v lese při procházce. Obsahují také protein, který chrání genetický materiál před poškozením, a tato látka také odstraní volné radikály z těla. Tyto důvody by měly být dostačující k tomu, abyste je alespoň ochutnali.

Zdroj: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-mushrooms