Dětská imunita a dýchací systém potřebují podpořit. Ideální jsou k tomu bylinky i ovoce

Tvorba imunitního systému je komplexní proces, který může trvat až do věku 12 let. Během této doby se v těle dítěte vyvíjí obrana proti různým hrozbám. V tomto věku jsou však stále náchylnější než dospělí. Zdraví dýchacích cest u nejmladších členů rodiny je důležité správně podpořit.

Význam pro vývoj imunitního systému

Imunitní a dýchací systém můžou být přirozeně podporovány mnoha způsoby. Stojí za to začít trávit čas s dítětem venku bez ohledu na počasí. Procházka parkem nebo aktivita na hřišti jsou samy o sobě pro nejmladší děti přitažlivé. Děti by měly být také v kontaktu s vrstevníky – mateřská škola je důležitým bodem pro upevnění imunitního systému.

Mohlo by vás zajímat:  Chladné dny dávají rukám zabrat. Pečujte o ně v několika krocích

Na jedné straně dochází k posílení imunitního systému, na druhé straně se stimuluje boj proti různým typům vnějších hrozeb. To, co dáváme dítěti na talíři, je proto mimořádně důležité. Sladkosti, smažené výrobky a vysoce zpracované potraviny by měly být omezeny a měla by se podávat čerstvá zelenina a ovoce – zejména ty druhy, které obsahují železo a vitamíny A, C a D.

Zdroj obrázku: Freepik

Přírodní pomoc

Extrakty eukalyptu jsou jedním ze způsobů, jak podpořit správné fungování dýchacího systému. Výtažek z tymiánu, který podporuje čisticí mechanismy, má také příznivý vliv na dýchací cesty. Respirační zdraví podporují i přípravky získané z květů divizny. Je to rostlina, která se často vyskytuje na loukách, slunečních mýtinách a v domácích zahradách. Pomáhá udržovat správné dýchací funkce.

Mohlo by vás zajímat:  Zelí je zdravé, červenému se však nic nevyrovná. Jeho bohaté složení prodlužuje život

Mezi složky, které podporují zdraví dýchacích cest u dětí, patří také plody bezu. Podporují přirozené imunitní funkce těla. Za zmínku stojí i použití verbeny, která podporuje tělo při ochraně před vnějšími faktory. Rodiče často používají i jiné domácí prostředky: podávání teplých nápojů (teplé mléko s medem nebo čaj s malinovou šťávou) nebo horké koupele (například po procházce, na které dítě prochladlo).

Zdroj: https://www.health.harvard.edu/blog/boosting-your-childs-immune-system-202110122614