Při správném rozmrazení budou ryby chutnat jako čerstvě ulovené. Dopřejte jim čas
Ryba chutná nejlépe čerstvá nedlouho poté, co byla chycena. Ne vždy máme ovšem přístup k čerstvě uloveným rybám a jsme tak nuceni se spokojit se zmrazenými kousky. Každý znalec si je vědom toho, že jejich chuť po rozmrazení je mírně odlišná. Nicméně máme radu, jak můžete docílit čerstvé chuti zmražené ryby. Vše, co potřebujete, je jednoduchý patent. Jak rozmrazit ryby, aby chutnaly lahodně?
Jak rozmrazit rybu?
Každý milovník ryb má svůj oblíbený způsob rozmrazování. Mezi nejčastěji používané a doporučené patří rozmrazení na talíři nebo v misce a vložení do chladničky. Jedná se také ale o rozmrazení, které zabírá spoustu času. V tomto stavu se maso pomalu rozmrazuje (může to trvat až jeden den!), ale neztrácí svou chuť ani strukturu.
Rozmrazení ryb není věda
Správné rozmrazování ryb pomůže udržet dobrou chuť a hlavně celistvost masa. Zároveň se při správném způsobu rozmrazení zabrání kontaminaci bakteriemi. Chcete-li ryby bezpečně rozmrazit, nejjednodušší bude dát je do chladničky přes noc den před použitím. Pokud chcete ryby použít hned, můžete je rozmrazit v hrnci se studenou vodou. Kromě těchto známých metod existují i další, nezapomeňte se podívat na chytré triky k rozmrazení ryb.
Jaká ryba není vhodná ke konzumaci?
Zkontrolujte rozmrazené ryby, abyste se ujistili, že jsou dobré. Rozmrazené ryby by měly mít stejnou strukturu a vůni jako čerstvé ryby. I když nemusí mít stejnou svěží, jasnou barvu, neměly by být skvrnité nebo zbarvené. Přivoňte si k rybám. Pokud je zápach rybiny neobvykle silný, ryby nejezte. Rozmrazené ryby mohou mít mírně rybí vůni, ale neměly by nás odradit.
Co je třeba mít na paměti při nákupu mražených ryb?
Ujistěte se, že ryby, které rozmrazujete, jsou v dobrém stavu. Zmrazené ryby by měly být baleny v plastu, zkontrolujte, zda není obal natržený nebo jinak poničený. Když si koupíte zmrazené mořské plody, pečlivě je zkontrolujte, abyste se ujistili, že nevypadají divně a jsou bezpečné k jídlu. Nekupujte ryby, na kterých můžete vidět ledové krystaly nebo mráz pouhým okem. To znamená, že byly skladovány po velmi dlouhou dobu a již nemusí být vhodné ke konzumaci.
Zdroj: https://www.bonappetit.com/story/how-to-safely-thaw-frozen-fish