Každý muž rád zhřeší a dopřeje si oblíbenou chuťovku. Tyhle potraviny jsou však pohroma pro zdraví

Mužská strava se v jistých ohledech liší od té ženské. Bohužel muži často nehledí na svůj jídelníček a stravují se jen podle toho, na co mají chuť nebo co mají nejblíže po ruce. Jsou určité produkty, kterým by se měli muži vyhýbat, aby si udrželi postavu a pevné zdraví.

Rozdílné stravování

Není možné poskytnout univerzální doporučení pro muže, protože menu sportovce nebo muže pracujícího fyzicky se liší od menu muže pracujícího za stolem a vyhýbajícího se fyzické aktivitě. Existují však produkty, kterým by se měli muži vyhýbat bez rozdílu na věk nebo profesi. Jedná se například o oblíbené slané občerstvení.

Mohlo by vás zajímat:  Vegetariáni ji milují, k chuti přijde i diabetikům: čočka je výtečnou alternativou k masu

Hranolky, tyčinky, slané preclíky nebo solené arašídy. Zdánlivě nevinná pochoutka může našemu tělu způsobit spoustu škody. Jen málo lidí se dokáže spokojit s malou porcí slaného občerstvení. Lidský jazyk je mimořádně citlivý na slanou chuť a signál, že touha jíst slané pochoutky byla naplněna, se v mozku objeví až po 30 minutách.

Zdroj obrázku: Freepik

Alkohol poškozuje zdraví

I když se pije jen příležitostně, pořád má alkohol škodlivý vliv na nervový systém. Konzumovaný ve velkém množství může být příčinou vzniku poruch na neurotickém a duševním pozadí. Má také destruktivní účinek na oběhový systém. U lidí, kteří nadužívají alkohol, není neobvyklé zpozorovat poruchy srdečního rytmu a jiná onemocnění srdečního svalu a krevních cév. Často se objevuje také hypertenze.

Mohlo by vás zajímat:  Koření dodá jídlům tu správnou chuť. Některé druhy jsou však pro zdraví katastrofa

U lidí, kteří konzumují alkohol nadměrně, se často vyskytují poruchy trávicího systému. Alkohol ničí játra a slinivku. Přispívá k rozvoji nadváhy, obezity a závislosti. Následky mohou být bohužel až tragické. Alkohol konzumovaný pravidelně a ve velké míře může vést k nevratnému poškození těla. Mluvíme o fyzickém i duševním zdraví. U mužů se často vyskytuje také problém nadměrné konzumace masa. Měli by do svých jídelníčků zařadit více zeleniny a méně masných jídel.

Zdroj: https://www.adityabirlacapital.com/healthinsurance/active-together/2018/10/23/unhealthy-food-you-should-try-to-avoid/