Sušení hub nikdy nebylo jednodušší. Díky moderní metodě budou nasušené za půl hodiny

Sušení hub je velmi oblíbenou možností, jak je uchovat na zimu. Někdo k tomu používá troubu nebo speciální sušičku na potraviny. Mnoho lidí se ale stále drží tradičního postupu, kdy nakrájené houby nechají vysušit na pečicím papíru na teplém, vzdušném a suchém místě. V poslední době se objevil nový způsob, na který potřebujete mikrovlnnou troubu. Jak to udělat?

Jaké houby jsou na sušení nejlepší?

Všechny druhy hub se na sušení rozhodně nehodí. Hodně lidí dělá chybu a suší i choulostivé houby, jako jsou lišky nebo žampiony. Ty se ale vůbec na tuto úpravu nehodí. Mezi nejlepší houby, které si můžete na zimu usušit, patří:

  • hřiby smrkové,
  • křemenáče,
  • další druhy hřibů.
Zdroj obrázku: Freepik

Důležitá pravidla, na která nesmíte zapomenout při sušení hub

Až budete mít doma nasbírané houby, musíte je dobře připravit. V první řadě se musí důkladně očistit. Nikdy při tom nepoužívejte vodu. Prodlouží to proces sušení. Stačí je očistit malým nožíkem nebo kartáčkem. Zkontrolujte, jestli nejsou houby červivé. Malé houby můžete sušit celé, ale větší budete muset nakrájet na menší části. Se sušením můžete začít až ve chvíli, kdy budete mít houby takto připravené. Poradíme vám, jak k tomu využít mikrovlnnou troubu.

Mohlo by vás zajímat:  Zátku od oleje už nikdy nevyhodíte. Geniální trik předejde při vaření pohromě

Jak sušit houby v mikrovlnné troubě?

Existuje mnoho metod, které můžete využít při sušení hub. Houbaření je v těchto dnech v plném proudu, a proto byste se měli naučit, jak je zachovat na zimní měsíce. Hodně lidí se teď vrací domů z lesa s košíkem plným hub, ale netuší, co udělat s takovým množstvím. Sušení je skvělou možností, která vám s tím pomůže.

Jakmile budete mít houby očistěné a nakrájené na menší kousky, můžete vložit houby do mikrovlnné trouby a nastavit ji na výkon 100 W. Po pár minutách otevřete dvířka, chvíli počkejte a potom postup opakujte. Udělejte to takto několikrát, dokud nebudou houby dokonale suché. Sušení by nemělo zabrat více než půl hodiny. Navíc budete mít domov plný vůně z hub, což je pro každého milovníka hub velmi příjemné.

Zdroj: https://dryingallfoods.com/drying-mushrooms/