Pstruh je zárukou kvality. S chutí si ho dají i ti, kteří ryby nesnášejí

Mnoho z nás konzumuje ryby jen na dovolené. Pstruh by se měl stát velkou výjimkou, protože ho mají rádi i lidé, kteří běžně ryby nejedí. Proč? Má jednoduše skvělou chuť, nesmrdí rybinou, je výživný, zdravý, chutný a nízkokalorický. Co víc byste si ještě od jediné ryby mohli přát? Bohužel jen málo z nás konzumuje ryby pravidelně, i když bychom rozhodně měli. Co vám může přinést pstruh?

Proč jíst právě pstruhy?

Pstruh je jednoznačně jednou z nejcennějších a nejchutnějších ryb na světě. Jedná se o rybu s bílým masem, která žije v dokonale čistých vodách, a to v přírodě i v zajetí. Díky tomu se nemusíte obávat, že by se v nich nacházelo příliš mnoho rtuti nebo chemikálií, které jsou často spojené s umělým chovem u jiných druhů ryb. Tato je naprostou výjimkou, na kterou se můžete spolehnout.

Zdroj obrázku: Freepik

Maso pstruhů navíc obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, bílkovin, minerálů a vitamínů. Pokud si ho připravíte na páře, udusíte nebo upečete v alobalu, nebudete litovat. Vynikající je ovšem také v polévce, protože má pevné maso, které se nerozpadá. V každém případě bude chutnat skvěle. Mimo jiné obsahuje také bioaktivní látky, které fungují jako prevence proti rakovině, kardiovaskulárním onemocněním, depresím a demenci.

Výzva pro chovatele

Chov ryb je hojně rozšířený po celé Evropě, ale právě tento druh je pro chovatele velkou výzvou. Ryby se musí chovat v souladu s myšlenkou pomalého jídla, takže jejich chov trvá od dvou do čtyř let. I přesto, že existuje mnoho moderních technologií, vývoj nelze uspěchat. To je velkou výhodou pro spotřebitele, protože chov není škodlivý pro životní prostředí a zároveň do sebe ryby nedostávají žádné chemické příkrmy. Navíc chovatelé dbají na čerstvost masa, takže se nemusíte obávat nekvalitního produktu, který běžně zakoupíte v obchodě. Proto neváhejte a začněte pravidelně konzumovat pstruhy.

Zdroj: https://lacrosseallergy.com/what-to-expect/diet-and-nutrition-counseling-services/trout-superfood-of-the-month/