Dokonalé zapečené bagety na cesty i do práce. Milovníci hub si přijdou na své

Zapékané bagety jsou momentálně velmi populární, sehnat je lze u různých stánků nebo okýnek. Není to ale vůbec překvapující, protože správně připravené bagety s kvalitními surovinami jsou pochoutkou pro každá ústa. Jejich velkou výhodou je, že se dají připravit z jakýchkoli surovin, co máte doma, klidně i ze staršího pečiva.

Jednoduchá pochoutka

Zapékané bagety jsou již kultovní specialitou, pokud jde o potřebu dát si něco rychlého a chutného. A přestože jsou bagety velmi jednoduché, abyste si mohli vychutnat jejich plnou chuť, měli byste si zapamatovat několik důležitých pravidel. Jedno z mnoha tajemství chutné bagety tkví v houbách.

Svačina bude chutnější, pokud houby nenakrájíte, ale nastrouháte. Na přípravu budete potřebovat 2 bagety, 350 g hub, 200 g žlutého sýra a kečup. Houby nastrouhejte na struhadle s hrubými oky. Totéž proveďte se žlutým sýrem. Pokuste se vybrat typ sýru, který během tepelného zpracování snadno taje.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava baget

Obě ingredience navzájem smíchejte a podle vlastního uvážení je dochuťte solí, pepřem a práškem z uzené papriky. Bagety nakrájejte podélně na polovinu a vnitřek bagety jemně vyberte, abyste udělali prostor pro sýr a houby. Odeberte ale jen malou vrstvu. Na bagety následně naneste tenkou vrstvu kečupu a poté doplňte sýrem a houbovou nádivkou.

Mohlo by vás zajímat:  Zbavit domov pavouků nemusí být těžké. Za vyzkoušení stojí přírodní metody, které překvapivě fungují

Vložte bagety do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Bagety by se měly péct přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby vytáhněte bagety a nechte je trochu vychladnout. Navrch upečené bagety můžete dát ještě kečup, majonézu nebo jinou oblíbenou omáčku. Takové bagety jsou skvělé nejen jako rychlé občerstvení, ale také jako svačina do školy či práce.

Zdroj: https://gradfood.com/mushroom-caprese-baguette-sandwich/