Alternativní vyhledávače nabízí zajímavé funkce navíc

Přestože Google je dominantním hráčem na poli vyhledávačů, existuje několik alternativních možností, které nabízejí odlišný přístup a slibují nalezení informací, které Google nemůže. Tyto tři alternativní vyhledávače, které se vyznačují unikátními funkcemi a filosofií, nám umožňují prozkoumat širší spektrum informací a objevit nové zdroje, které bychom jinak přehlédli.

Mojeek

Mojeek je inovativní vyhledávač, který se zaměřuje na poskytování ucelených a spolehlivých výsledků bez filtrů a personalizace. Jeho filosofií je dát uživatelům kontrolu nad vyhledáváním a zamezit zkreslování výsledků na základě algoritmů a profilování. Mojeek prohledává a indexuje webovou stránku tak, jak ji vidí i běžný uživatel, a nabízí tak transparentní a objektivní výsledky. Tím se odlišuje od Google a umožňuje uživatelům objevit alternativní perspektivy a informace, které by jinak mohly být potlačeny.

Mohlo by vás zajímat:  Kyberzločinci využívají umělou inteligenci k podvodům. Cílí na citlivé údaje a finanční prostředky
Zdroj obrázku: Freepik

Qwant

Qwant je vyhledávač, který klade velký důraz na ochranu soukromí a respektování uživatelských dat. Na rozdíl od Google, který sbírá a využívá osobní informace pro cílenou reklamu, Qwant nabízí anonymní vyhledávání a neukládá žádné osobní údaje o uživatelích. Tento vyhledávač se zaměřuje na vyhledávání relevantních výsledků z celého internetu, aniž by těžil z uživatelského profilování. Qwant tak slibuje uživatelům vyhledávání bez sledování a zachování jejich soukromí.

Ecosia

Ecosia je vyhledávač s vědomím dopadu na životní prostředí. Tento unikátní nástroj využívá výnosů z reklamy k financování výsadby stromů po celém světě. Ecosia se tak snaží bojovat proti klimatickým změnám a zlepšovat životní podmínky pro komunity a ekosystémy. Uživatelé Ecosie mohou být součástí této pozitivní iniciativy prostřednictvím svého vyhledávání a přispět k obnově lesů a ochraně biodiverzity. S Ecosií můžete tedy najít informace, které potřebujete, a zároveň přispět k lepšímu světu.

Zdroj: https://techdator.net/best-private-search-engines/