Rychlá a snadná metoda krájení vajec natvrdo
Jak můžete vajíčka využít?
Jak rychle nakrájet vajíčka, abyste nemuseli trávit v kuchyni spoustu času? Nebudete k tomu potřebovat žádné zvláštní pomůcky, protože postačí miska a kovová mřížka, která se většinou používá při chlazení koláčů. Mřížku můžete položit nad misku a přes ni pak promačkat uvařená a hlavně vychlazená vejce. Je to velmi jednoduchý postup, díky kterému budete mít vajíčka hned připravená k použití.
Je to snadný trik. Tato mřížka se většinou používá o Vánocích na přípravu bramborového salátu. Stejným způsobem totiž můžete připravit také brambory a ušetříte si tím nejen spoustu času, ale také své ruce, které nebudou tolik namáhané. Z vajíček z velikonoční koledy si můžete udělat spoustu výborných pokrmů. V kuchyni navíc budete mít díky této metodě uklizeno.

Tato metoda patří mezi nejoblíbenější
Výhodou použití této techniky je, že si neušpiníte zbytečně nádobí a zároveň se tím také ochráníte, protože zabráníte použití ostrého nože. Díky této metodě už ušetřilo mnoho hospodyněk spoustu času. Videa s použitím této metody se stala oblíbenými a tuto techniku již používají lidé po celém světě.
Vejce si můžete nejen nakrájet do pomazánek nebo salátů, ale jsou oblíbenou surovinou také do nádivek. Vejce milujeme natvrdo i naměkko. Koledníci si ale většinou přinesou uvařená vejce, která jsou různě nabarvená. I proto mnoho lidí čeká, až bude po Velikonocích, a poté si dopřejí vaječné pochoutky. Mřížku pak můžete využít také na jiné potraviny, které budou vhodné a mřížkou půjdou protlačit.
Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/techniques/how-to-easily-chop-boiled-eggs-pioneer-woman