Rychlá a snadná metoda krájení vajec natvrdo

Mnoho domácností se potýká s otázkou, jak efektivně využít nadbytek vajec, které mají doma. Nabízí se několik možností – od přípravy kulinářských specialit po jednoduché pochoutky, které potěší chuťové buňky. Jak zvládnout krájení vajec rychle a snadno, aniž byste ztráceli cenný čas? Nejčastěji se doma objevují vejce vařená natvrdo. Zachovej přibližný rozsah.

Jak můžete vajíčka využít?

Jak rychle nakrájet vajíčka, abyste nemuseli trávit v kuchyni spoustu času? Nebudete k tomu potřebovat žádné zvláštní pomůcky, protože postačí miska a kovová mřížka, která se většinou používá při chlazení koláčů. Mřížku můžete položit nad misku a přes ni pak promačkat uvařená a hlavně vychlazená vejce. Je to velmi jednoduchý postup, díky kterému budete mít vajíčka hned připravená k použití.

Mohlo by vás zajímat:  Zeleninový salát může vydržet čerstvý až týden. Klíčem je přidat ingredience ve správný čas

Je to snadný trik. Tato mřížka se většinou používá o Vánocích na přípravu bramborového salátu. Stejným způsobem totiž můžete připravit také brambory a ušetříte si tím nejen spoustu času, ale také své ruce, které nebudou tolik namáhané. Z vajíček z velikonoční koledy si můžete udělat spoustu výborných pokrmů. V kuchyni navíc budete mít díky této metodě uklizeno.

Boiled Sliced Egg Food Photo
Zdroj obrázku: Freepik

Tato metoda patří mezi nejoblíbenější

Výhodou použití této techniky je, že si neušpiníte zbytečně nádobí a zároveň se tím také ochráníte, protože zabráníte použití ostrého nože. Díky této metodě už ušetřilo mnoho hospodyněk spoustu času. Videa s použitím této metody se stala oblíbenými a tuto techniku již používají lidé po celém světě.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí levandulový repelent udrží komáry daleko

Vejce si můžete nejen nakrájet do pomazánek nebo salátů, ale jsou oblíbenou surovinou také do nádivek. Vejce milujeme natvrdo i naměkko. Koledníci si ale většinou přinesou uvařená vejce, která jsou různě nabarvená. I proto mnoho lidí čeká, až bude po Velikonocích, a poté si dopřejí vaječné pochoutky. Mřížku pak můžete využít také na jiné potraviny, které budou vhodné a mřížkou půjdou protlačit.

Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/techniques/how-to-easily-chop-boiled-eggs-pioneer-woman