Řízky pečené v troubě jsou dokonale šťavnaté a mnohem zdravější

Řízky nemusíte jen smažit. Jejich příprava v troubě je mnohem zdravější a chutnější. Jejich výroba není nijak složitá, a dokonce není ani příliš odlišná. Nemusíte se učit žádné složité postupy, ale pouze myslet na to, že řízky vložíte do trouby místo pánve. Velkou výhodou je fakt, že nepotřebujete žádný (nebo téměř žádný) olej. A právě díky tomu jsou mnohem zdravější.

Příprava masa

V první řadě si připravte plátky masa. Nezáleží na tom, jestli půjde o kuřecí, krůtí nebo vepřové maso. Naklepejte řízky a z obou stran je ochuťte solí a pepřem. Jakmile to budete mít hotové, můžete si připravit směs na obalování. Postačí vám jen mouka, vejce a strouhanka. Nemusíte si připravovat žádnou speciální směs na obalování.

Mohlo by vás zajímat:  Na pláži je nutné telefon chránit před sluncem, vodou a pískem

Obalování

Přejděte k samotnému obalování masa. Každý plátek masa obalte v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Připravíte si tím naprosto klasické řízky, ale stále musíte myslet na jejich netradiční tepelnou úpravu. V tomto případě se musíte ujistit, že jsou řízky pořádně obalené ve strouhance a klidně na nich nechte trochu větší vrstvu strouhanky, protože se v troubě speče.

27360
Zdroj obrázku: Freepik

Pečení

Všechny řízky vyskládejte na plech na pečicí papír. Pomocí mašlovačky každý z nich potřete rostlinným olejem na smažení. Vložte řízky do trouby předehřáté na 180 stupňů s horkovzdušným programem asi na 20-25 minut (záleží na druhu masa). Počkejte, dokud nebudou nádherně zlaté a křupavé. Během pečení je nemusíte obracet. Po upečení se jen ujistěte, že jsou uvnitř hotové.

Mohlo by vás zajímat:  Poctivý guláš žádný chlap neodmítne. Díky ovoci bude maso dokonale měkké a šťavnaté

Pochutnejte si na zdravých řízcích

K podávání můžete zvolit přesně to, na co máte zrovna chuť. Skvěle k nim budou chutnat brambory, těstoviny s tymiánem, rýže, salát nebo hranolky. Nezapomeňte také na svou oblíbenou omáčku. Tímto způsobem získáte zdravé řízky, které budou všem chutnat. Maso bude mnohem křehčí a pochutnáte si na něm i druhý den, protože (na rozdíl od klasické úpravy) neztvrdnou.

Zdroj: https://www.kosher.com/recipe/simple-baked-schnitzel-14659