Poctivý guláš žádný chlap neodmítne. Díky ovoci bude maso dokonale měkké a šťavnaté

Proces přípravy guláše jistě není složitý, ale je velmi časově náročný. Aby se maso rozplynulo v ústech, bylo měkké a chutné, neměla by v našem receptu chybět určitá složka. Někteří při přípravě vepřového guláše sáhnou po speciálních změkčovacích solích. Ukazuje se, že je to zbytečné. Stačí přidat zcela jinou, přírodní přísadu. Jaké ovoce se hodí do guláše, aby se maso rozplývalo na jazyku?

Aby bylo maso měkké

V procesu přípravy masa na guláš hrají určitou roli určité principy. Za prvé maso musí být vždy řezáno podél vláken. Také není vhodné solit maso příliš brzy, protože se stane gumovým. Dokonce ani přidání vody do guláše nám nepomůže. Chcete-li připravit perfektní guláš, stojí za to udělat marinádu s kousky ananasu, do které naložíme maso před vařením. Pak bude dokonale měkké a rozplyne se v ústech.

Mohlo by vás zajímat:  Díky správné zálivce přečkají kapradiny zimní měsíce bez újmy. Změna barvy listů je jasným signálem
Zdroj obrázku: Freepik

Kousky ananasu do guláše

Nejen pizza se šunkou a ananasem je chuťově perfektně postavené jídlo, ale také tento exotický doplněk dokonale ladí s masem v jiných pokrmech. V guláši může působit jako vynikající změkčovadlo vepřového a hovězího masa. To vše díky tomu, že obsahuje enzym zvaný bromelain, o kterém je známo, že rozkládá bílkoviny. Bílkoviny z masa tak budou lehce narušeny a maso se stane dokonale měkkým.

Jak ještě vyšperkovat guláš

Guláš chutná nejlépe, když si dáte záležet na jeho základu. Do základu dejte nakrájenou cibuli. Cibule je vhodné mít stejné množství jako masa. Cibuli musíte opékat nejlépe na sádle na mírném ohni do hněda. Je důležité cibuli nepřipálit, ale také ji nemůžete nechat syrovou. Do cibulového základu se nebojte přidat kmín, česnek, ale i ostatní koření. Maso na guláš vložíme do připraveného cibulového základu a osmahneme. Poté k dokončení guláše použijeme rajčatový protlak, vývar a dochutíme podle chuti solí a pepřem. Ke guláši je ideální podávat knedlík nebo čerstvý chléb.

Zdroj: https://www.tastingtable.com/869048/why-pineapple-makes-a-good-meat-tenderizer/