Plýtvání potravinami může skončit ještě dnes. Naučte se triky, díky kterým vydrží dlouho čerstvé

Jídlo neustále zdražuje. Z toho důvodu bychom se měli snažit, abychom ho zužitkovali na maximum. Naučit se skladovat potraviny správným způsobem je přitom klíčové. Podívejme se na cenné rady, které vám pomohou vyhnout se plýtvání jídlem a zároveň udržet vše chutné a čerstvé. Nebudete díky tomu muset nic vyhazovat a ušetříte hodně peněz.

Nejlepší způsob skladování koření

Koření používáme všichni a chceme, aby vydrželo hodně dlouho. Neuchovávejte je v sáčcích, ve kterých jste je koupili. Mnohem lepší bude nasypat koření do uzavřených nádob. Díky tomu ani aromatické koření neztratí svou vůni a chuť. Navíc nebude vystaveno vlhkosti, takže se nezmění jeho konzistence. Podobně byste měli postupovat i u jiných sypkých surovin, např. mouky, těstovin nebo cereálií. Nádoby můžete zakoupit i za nízké ceny a potraviny díky tomu vydrží věčně.

Mohlo by vás zajímat:  „K tvým večírkům jsem byl tolerantní. Ty respektuj fakt, že potřebuji řezat dřevo,“ utnul jsem sousedskou stížnost

Udržte pečivo čerstvé po dlouhou dobu

Sešlo se vám doma příliš mnoho pečiva a máte strach, že brzy ztvrdne nebo zplesniví? Pečivo, které chcete konzumovat brzy, dejte do papírových sáčků nebo je zabalte do utěrky a vložte do dřevěné nádoby, která je na pečivo určená. Chleba, rohlíky i bagety ale můžete také zmrazit a vždy vyndávat jen množství, které jste schopni zkonzumovat v danou chvíli. Díky tomu pečivo nikdy nevyhodíte. V mrazáku vám vydrží dva až tři měsíce.

Mohlo by vás zajímat:  Podlahové vytápění je oblíbené a efektivní, několik nevýhod s sebou přesto přináší
Zdroj obrázku: Freepik

Maso a klobásy

Pečené maso skvěle uchováte na později, když ho zabalíte do alobalu. Musíte ale použít nový. Nikdy nepoužívejte ten, ve kterém se maso, ryby nebo zelenina pekly. Klobásy nebo šunku, které vám zbyly po rodinné oslavě, můžete také skladovat chytře. Plátky dejte do plastové nádoby a každý proložte listy omytého a osušeného zeleného salátu. Uzavřete a dejte do lednice. Díky tomu maso i klobásy vydrží déle a budete mít šanci vše sníst, než se zkazí. Čerstvé maso, které nechcete použít ihned, musíte pochopitelně zmrazit. Jinak ho můžete rovnou vyhodit. To by byla velká škoda, protože je maso velmi drahé. Myslete proto na tyto užitečné tipy a triky.

Zdroj: https://www.nytimes.com/wirecutter/blog/keep-your-produce-fresh/