Nadýchané lívance, které se rozplynou na jazyku: stačí změnit jedinou ingredienci

Lívance patří mezi nejoblíbenější snídaně po celém světě. Každý milovník tohoto pokrmu má vlastní osvědčený recept, který používá. Jestli chcete vyzkoušet něco nového a nechcete používat mléko ani kefír, měli byste zkusit dnešní recept. Lívance jsou velmi jednoduché na přípravu, nadýchané, vynikající a jemné. Chutnat budou mnohem lépe, když k nim přidáte jednu nečekanou ingredienci.

Proč jsou lívance tak oblíbené?

Lívance jsou malé placičky se zlatou barvou, které si nejčastěji vychutnáme s ovocem a šlehačkou. Někdo do nich přidává také skořici nebo hřebíček. Lívance můžete jen zasypat moučkovým cukrem, přidat zakysanou smetanu, džem, marmeládu nebo šlehačku. Každý si je s radostí dává svým vlastním způsobem.

Mohlo by vás zajímat:  Malování bytu usnadní dobrá příprava a správné rozvržení práce

Na internetu najdete nespočet receptů na lívance, ale jen málo z nich bude tak dobrých jako ten dnešní. Změnou v receptu je hlavně jedna přísada, která jim dodá jedinečnou nadýchanost. Jde o jogurt. Díky tomu budou mít lívance trochu jinou chuť i strukturu. Budou nádherně nadýchané, vysoké, měkké a jemné. Pokud nepatříte mezi fanoušky kefíru, měli byste zkusit tento recept!

Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat?

Recept na lívance bez mléka nebo kefíru je velmi jednoduchý. Místo toho do nich totiž přidáte obyčejný přírodní jogurt. Lívance budou stejně jednoduché na přípravu, ale výsledek bude mnohem lepší než dřív. Kromě 1 bílého jogurtu nezapomeňte také na 3 vejce, 1 šálek pšeničné mouky, 1 lžičku jedlé sody a olej na smažení.

Mohlo by vás zajímat:  Past z piva a ústní vody sníží množství komárů doma i na zahradě

Pracovní postup

Do dostatečně velké mísy nalijte přírodní jogurt. Přidejte vejce a všechny ostatní ingredience. Směs důkladně promíchejte, abyste získali hladkou hmotu. Do směsi přidejte sklenici prosáté mouky. Přidejte jedlou sodu a znovu vše promíchejte. Těsto nesmí být příliš husté ani příliš tekuté. Podle toho upravte množství mouky.

Připravte si dost velkou pánev. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Těsto rozdělte na stejné porce a smažte je z obou stran, dokud nebudou nádherně zlatavé. Usmažené lívance přesuňte na papírové utěrky nebo do síta, abyste je zbavili přebytečného tuku. Nakonec lívance ozdobte a podávejte.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/yogurt-pancakes/